Business & Finance Παρασκευή 10/02/2023, 16:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαρτσελόνα: Αναζητεί 1,5 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση του Καμπ Νου 

Μπαρτσελόνα: Αναζητεί 1,5 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση του Καμπ Νου 

Στην ιδιωτική αγορά χρέους στρέφεται η Μπαρτσελόνα με στόχο να «σηκώσει» 1,5 δισ. ευρώ για την ανακαίνιση του ιστορικού γηπέδου Καμπ Νου, σύμφωνα με το Bloomberg. 

Ο σύλλογος έχει προσεγγίσει επενδυτές από τις ΗΠΑ για να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση ανέφερε στο Bloomberg άτομο που γνωρίζει για το θέμα, ενώ εκπρόσωπος της ομάδας επιβεβαίωσε τις συνομιλίες. 

Οι Goldman Sachs και JP Morgan Chase τρέχουν τις διαδικασίες για τη χρηματοδότηση, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, αν και εκπρόσωποι των δύο τραπεζών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες. 

Η Μπαρτσελόνα θέλει να ανακαινίσει το ιστορικό της στάδιο αλλά και να αναπτύξει νέες εγκαταστάσεις στο πλαίσιο ενός ευρύτερου project που είναι γνωστό ως «Espai Barca», 

Στόχος είναι η έκδοση τριών διαφορετικών ομολόγων ύψους 500 εκατ. ευρώ το καθένα που θα λήγουν το 2032, το 2045 και το 2052. Τα ομόλογα θα εξασφαλιστούν από τα έσοδα της ομάδας και των εγκαταστάσεων, χωρίς να προβλέπεται κάποια υποθήκη επί του γηπέδου. 

Η εταιρεία αξιολόγησης ESG Morningstar Sustainalytics έχει πιστοποιήσει ως «πράσινα» τα ομόλογα που θα εκδώσει η Μπαρτσελόνα στις ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας Joan Laporta σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη. 

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί όμιλοι έχουν στραφεί στην αγορά των ΗΠΑ για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμου δανεισμού, όπως για παράδειγμα η Τότεναμ. Η ίδια η Μπαρτσελόνα έχει αντλήσει και στο παρελθόν κεφάλαια από τις ΗΠΑ, αντλώντας 525 εκατ. ευρώ με εξασφάλιση έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News