Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 27/10/2023, 11:30
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δισεκατομμυριούχος έγινε η Taylor Swift – Το οικονομικό φαινόμενο

Δισεκατομμυριούχος έγινε η Taylor Swift – Το οικονομικό φαινόμενο

Το οικονομικό φαινόμενο της Taylor Swift φτάνει σε νέα ύψη, καθώς σύμφωνα με το Bloomberg, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια είναι πλέον δισεκατομμυριούχος. Μάλιστα, είναι ανάμεσα στους λιγοστούς καλλιτέχνες που μπόρεσαν να φτάσουν σε αυτά τα επίπεδα πλούτου μόνο με την μουσική και τις εμφανίσεις τους.

Το Bloomberg υπολογίζει την περιουσία της Swift στα 1,1 δισ.  δολάρια, λόγω της περιοδείας της, Eras, που σπάει όλα τα ρεκόρ και δίνει ώθηση στην αμερικανική οικονομία.

«Δεν είναι απλά μια καλλιτέχνιδα, είναι ένα οικονομικό φαινόμενο», λέει στο CNN ο Chris Leyden, της SeatGeek, εξηγώντας ότι η περιοδεία της Swift αλλάζει τους κανόνες των οικονομικών της ψυχαγωγίας.

Μόνο από τις πωλήσεις εισιτηρίων, η περιοδεία Eras υπολογίζεται ότι θα μπορούσε να βγάλει έσοδα 2,2 δισ. δολαρίων, σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών.

Η ταινία «Taylor Swift: The Eras Tour» έφερε έσοδα 96 εκατ. δολαρίων στο box office σε ΗΠΑ και Καναδά στο πρώτο σαββατοκύριακο προβολής της.

Η Taylor Swift αποτελεί πλέον μία δύναμη που κινεί την οικονομία, καθώς για παράδειγμα τα έξι τελευταία βράδια της περιοδείας της στο Λος Άντζελες υπολογίζεται ότι έφεραν στην πόλη 320 εκατ. δολάρια. Σε κάθε πόλη όπου εμφανίζεται, διαπιστώνεται αύξηση στη χρήση των μέσων μεταφοράς και στην πληρότητα των ξενοδοχείων.

Στο Σιάτλ, οι θαυμαστές της που χόρευαν στη συναυλία προκάλεσαν σεισμική δόνηση 2,3 ρίχτερ.

Η είδηση της σχέσης της με τον αστέρα των Kansas City Chiefs, Travis Kelce, δίνει ώθηση και στο NFL, καθώς οι φήμες ότι η τραγουδίστρια θα πήγαινε στον αγώνα της ομάδας την 1η Οκτωβρίου, εκτίναξε τις τιμές των εισιτηρίων κατά 40%, από τα 83 στα 119 δολάρια.

Η Swift μπαίνει στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων μετά την Rihanna, που πέρασε το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων το 2021, αλλά και την Beyoncé, που μαζί με τον Jay Z  είναι δισεκατομμυριούχοι από το 2017.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Κι όμως, η ταινία της Taylor Swift ξεπέρασε αυτή του Martin Scorsese

Taylor Swift: Η ταινία της σημείωσε ρεκόρ εισιτηρίων στην κατηγορία της

Swiftonomics: Η Taylor Swift δίνει ώθηση στον τουρισμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News