Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 16/06/2023, 08:01
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Μέσα στο «Μαρμάρινο Παλάτι»  του Ντουμπάι – Το σπίτι που πωλείται για 204 εκατ. δολάρια

Μέσα στο «Μαρμάρινο Παλάτι»  του Ντουμπάι – Το σπίτι που πωλείται για 204 εκατ. δολάρια

Το πουλάω το σπίτι έλεγε ο Γιάννης Πάριος, καθώς τραγουδούσε το άσμα περί χωρισμού και από ό,τι φαίνεται τα λόγια αυτά τα ασπάζεται και ένας μεγιστάνας στο Ντουμπάι, καθώς μετά το διαζύγιό του, η έπαυλή του βγαίνει προς πώληση στην τιμή των 204 εκατ. δολαρίων, καθιστώντας την, το πιο ακριβό σπίτι προς πώληση στο Εμιράτο. 

Το αρχοντικό που θυμίζει Βερσαλλίες έχει ένα παράδοξο: Ενώ αποτελείται από 5.600 τετραγωνικά μέτρα εσωτερικού χώρου, διαθέτει μόνο πέντε υπνοδωμάτια.

Αυτό είναι βεβαίως λογικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο το κύριο υπνοδωμάτιο είναι μεγαλύτερο από τα σπίτια των περισσότερων «κοινών θνητών», με εμβαδόν 370 τ.μ.

Μέσα στο «Μαρμάρινο Παλάτι»  του Ντουμπάι – Το σπίτι που πωλείται για 204 εκατ. δολάρια-1
Η είσοδος έχει μεγάλες σκάλες και θόλο με χειροποίητο γυαλί

Στο ισόγειο του σπιτιού που βρίσκεται στη δημοφιλή γειτονιά Emirates Hills υπάρχουν δωμάτια για φαγητό και διασκέδαση. Άλλες ανέσεις περιλαμβάνουν γκαράζ 15 αυτοκινήτων, 19 μπάνια, εσωτερική και εξωτερική πισίνα, δύο θόλους, ένα ενυδρείο κοραλλιογενών υφάλων 80.000 λίτρων, υποσταθμό ηλεκτρικού ρεύματος και δωμάτια πανικού. Η έπαυλη βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 65.000 τετραγωνικών μέτρων σε μια περιφραγμένη κοινότητα με θέα ένα γήπεδο γκολφ.

Επιπλέον υπάρχουν 12 δωμάτια προσωπικού με χώρο για έως και 25 άτομα και δύο τραπεζικές θυρίδες.

Μέσα στο «Μαρμάρινο Παλάτι»  του Ντουμπάι – Το σπίτι που πωλείται για 204 εκατ. δολάρια-2
Το σπίτι διαθέτει εσωτερική και εξωτερική πισίνα, καθώς και λίμνη με ψάρια koi

Το ακίνητο με παρατσούκλι «Μαρμάρινο Παλάτι», χτίστηκε δίνοντας περίπου 22-27 εκατ. δολάρια για μάρμαρα από διάφορες χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας. Η κατασκευή διήρκεσε σχεδόν 12 χρόνια και ολοκληρώθηκε το 2018, σύμφωνα με την Luxhabitat Sotheby’s International Realty, η οποία πουλά το ακίνητο. Τα καθήκοντα περιλάμβαναν την εφαρμογή 700.000 φύλλων χρυσού από 70 ειδικευμένους εργάτες που δούλευαν για αυτό περισσότερο από εννέα μήνες. Το σπίτι είναι επί του παρόντος διακοσμημένο με περίπου 400 κομμάτια από την προσωπική συλλογή έργων τέχνης του ιδιοκτήτη, κυρίως αγάλματα και πίνακες του 19ου και του 20ου αιώνα. Μάλιστα είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί για τη συμπερίληψη αυτών και των επίπλων στην αγορά.

Μέσα στο «Μαρμάρινο Παλάτι»  του Ντουμπάι – Το σπίτι που πωλείται για 204 εκατ. δολάρια-3
Ο αγοραστής θα μπορούσε να διαπραγματευτεί για την αγορά των έργων τέχνης- Δωμάτιο με συλλογή από ρολόγια αντίκες

Να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης είναι ένας τοπικός κατασκευαστής ακινήτων, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί και που μετά το διαζύγιο μένει εκεί μόνος του. 

«Δεν είναι το στυλ του καθενός», λέει ο μεσίτης της Luxhabitat Sotheby’s Kunal Singh, γνωρίζοντας καλά ότι οι αγοραστές είτε θα το λατρέψουν είτε θα το μισήσουν.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο του «Μαρμάρινου Παλατιού» είναι υπερδιπλάσια από ό,τι άλλα ακίνητα στο Emirates Hills.

Μέσα στο «Μαρμάρινο Παλάτι»  του Ντουμπάι – Το σπίτι που πωλείται για 204 εκατ. δολάρια-4
Το κοράλλι σε αυτή τη δεξαμενή μεγαλώνει εδώ και 18 μήνες

Δύο άνθρωποι έχουν δει το σπίτι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με το Bloomberg. Πρόκειται για ένα Ρώσο που έστειλε εκπρόσωπο να δει το ακίνητο, αλλά θα πρέπει να βρει πώς να μετακινήσει αυτό το ποσό χρημάτων. Ο δεύτερος είναι ένας Ινδός πελάτης που έχει ήδη τρία ακίνητα στο Emirates Hills. Ωστόσο η γυναίκα του θα προτιμούσε κάτι πιο σύγχρονο. 

«Αυτό είναι κάτι που θα αγόραζες για να το επιδείξεις – για να φέρεις μερικούς ανθρώπους της ελίτ, ηγέτες, πολιτικούς», λέει η Kerry Michael, διευθύντρια μάρκετινγκ για τον Luxhabitat Sotheby’s. 

Μέσα στο «Μαρμάρινο Παλάτι»  του Ντουμπάι – Το σπίτι που πωλείται για 204 εκατ. δολάρια-5
Ένα κοντινό πλάνο μερικών από τις μαρμάρινες λεπτομέρειες και σχέδιο

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Στο Ντουμπάι η άμμος κοστίζει… χρυσάφι 

Ζητείται πρίγκιπας για παραμυθένιο σύγχρονο κάστρο – Πωλείται αντί 19,7 εκατ. δολαρίων

Τρέχουν να αγοράσουν από τα σχέδια εξοχικά οι ξένοι

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News