ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ένα αρχιπέλαγος 100 νησιών ζητά δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη

Ένα αρχιπέλαγος 100 νησιών ζητά δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη

Στο σφυρί θα βγει την επόμενη εβδομάδα ένα αρχιπέλαγος με περισσότερα από 100 τροπικά νησιά. Για την ακρίβεια, ο οίκος Sotheby’s θα δημοπρατήσει τα δικαιώματα ανάπτυξης του ινδονησιακού αρχιπελάγους, το οποίο παρουσιάζει σαν «ένα από τα πιο άθικτα οικοσυστήματα από ατόλες κοραλλιών που έχουν απομείνει στη Γη». Στα νησιά πρόκειται να κατασκευαστούν πολυτελές τουριστικό θέρετρο και ιδιωτικές κατοικίες.  

Ένα αρχιπέλαγος 100 νησιών ζητά δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη-1
φωτ.: Sotheby’s Concierge Auctions

Η δημοπρασία έχει προκαλέσει ανησυχίες για τις συνέπειες στο περιβάλλον, με δεδομένο ότι το ακατοίκητο Widi Reserve βρίσκεται σε μια θαλάσσια προστατευόμενη ζώνη στην περιοχή «Coral Triangle» της ανατολικής Ινδονησίας.

Ένα αρχιπέλαγος 100 νησιών ζητά δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη-2
φωτ.: Sotheby’s Concierge Auctions

Η νομοθεσία της Ινδονησίας απαγορεύει την πώληση νησιών σε μη ντόπιους, επομένως, οι αγοραστές θα υποβάλουν προσφορά για μετοχές της PT Leadership Islands Indonesia (LII), μιας ινδονησιακής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων που έχει τα δικαιώματα κατασκευής ενός οικολογικού θέρετρου και πολυτελών κατοικιών στα νησιά.

Ένα αρχιπέλαγος 100 νησιών ζητά δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη-3
φωτ.: Sotheby’s Concierge Auctions

Η δημοπρασία έχει προκαλέσει ανησυχίες ανάμεσα στους οικολόγους, που λένε ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να αποκλείσει τις τοπικές κοινότητες που ψαρεύουν εκεί για γενιές. Επίσης, μπορεί να απειλήσει τα οικοσυστήματα του αρχιπελάγους, τα οποία διαθέτουν τροπικά δάση, λιμνοθάλασσες, λίμνες και κοραλλιογενείς υφάλους που φιλοξενούν τεράστια θαλάσσια ζωή.

Ένα αρχιπέλαγος 100 νησιών ζητά δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη-4
φωτ.: Sotheby’s Concierge Auctions

Αν και η καταχώριση της δημοπρασίας δεν αποκαλύπτει την αναμενόμενη τιμή εκκίνησης, εντούτοις οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν κατάθεση 100.000 δολαρίων μόνο για να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Ένα αρχιπέλαγος 100 νησιών ζητά δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη-5
φωτ.: Sotheby’s Concierge Auctions

Η υποβολή προσφορών ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου, με τον νικητή να απαιτείται να επενδύσει «ένα σημαντικό ποσό» για την ανάπτυξη του project.

Ένα αρχιπέλαγος 100 νησιών ζητά δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη-6
φωτ.: Sotheby’s Concierge Auctions

«Κάθε δισεκατομμυριούχος μπορεί να έχει ένα ιδιωτικό νησί, αλλά μόνο ένας μπορεί να έχει αυτήν την αποκλειστική ευκαιρία σε περισσότερα από 100 νησιά», λέει ο Τσάρλι Σμιθ, της Sotheby’s Concierge Auctions.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Όπως παραθερίζουν οι βαθύπλουτοι: Μέσα στο σπίτι των 150 εκατ. στην παραλία των δισεκατομμυριούχων

Ο πιο λεπτός ουρανοξύστης στον κόσμο: Μέσα στο κτίριο της οδού των δισεκατομμυριούχων

Από τον Παράδεισο στην Κόλαση: Ένα κτίριο που αψηφά τη βαρύτητα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News