Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 25/11/2022, 07:28
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ένα… πεντάστερο στον αέρα: Το υπερπολυτελές τζετ που ξεπερνά κάθε προσδοκία

Ένα… πεντάστερο στον αέρα: Το υπερπολυτελές τζετ που ξεπερνά κάθε προσδοκία

Ευρύχωρες σουίτες, πολυτελή μπάνια με μάρμαρο και σαλόνι που μετατρέπεται σε προσωπικό εστιατόριο. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ανέσεις που παρέχει το υπερπολυτελές Airbus A319 ACJ Executive Jet της Emirates, το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 19 άτομα που προτιμούν τα ιδιωτικά τζετ έναντι των εμπορικών αεροσκαφών.

Ένα… πεντάστερο στον αέρα: Το υπερπολυτελές τζετ που ξεπερνά κάθε προσδοκία-1
φωτ. Emirates

Το ACJ Executive Jet εκτελεί πτήσεις έως οκτώ ωρών και σύμφωνα με την αεροπορική μπορεί να φτάσει σε όλες τις ηπείρους με μία στάση στην Αμερική. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι το εσωτερικό του.

Ιδιωτικές σουίτες

Το τζετ μπορεί να μετατραπεί σε οτιδήποτε ανάλογα με τις ανάγκες των επιβατών. Οι σουίτες είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που προσφέρει στους επιβάτες πρώτης θέσης η Emirates και υπόσχονται απόλυτη ιδιωτικότητα. Έχουν συρόμενες πόρτες, ενώ τα καθίσματα μπορούν να φτάσουν σε οριζόντια θέση. Επίσης, υπάρχει κάθισμα επισκέπτη και κρυφός φωτισμός, ενώ η κάθε μία διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο μίνι μπαρ και οθόνη 32 ιντσών. 

Ένα… πεντάστερο στον αέρα: Το υπερπολυτελές τζετ που ξεπερνά κάθε προσδοκία-2
φωτ. Emirates

Ψυχαγωγία και δουλειά

Εκτός από υπηρεσίες σπα, στο τζετ της Emirates μπορεί κανείς να απολαύσει γκουρμέ γεύματα, τσάι, καναπεδάκια και κοκτέιλ. Επίσης, υπάρχει ξεχωριστό σαλόνι για συζητήσεις ή προσωπικό χρόνο, το οποίο όμως μπορεί να μετατραπεί σε εστιατόριο, χώρο συνεδριάσεων ή απλώς δωμάτιο χαλάρωσης.

Ένα… πεντάστερο στον αέρα: Το υπερπολυτελές τζετ που ξεπερνά κάθε προσδοκία-3
φωτ. Emirates

Για να εξυπηρετήσει τις επαγγελματικές ανάγκες των επιβατών, το τζετ μπορεί να φιλοξενήσει ολόκληρες ομάδες εργασίας έως 19 ατόμων. Εξάλλου, παρέχεται Ίντερνετ με υψηλές ταχύτητες και μπορεί κανείς να έχει σήμα για το κινητό. Συνολικά 15 άτομα μπορούν να κοιμηθούν άνετα σε σουίτες, ενώ άλλοι τέσσερις μπορούν να ξαπλώσουν στα κρεβάτια, στα οποία μετατρέπονται τα καθίσματα του σαλονιού.

Ένα… πεντάστερο στον αέρα: Το υπερπολυτελές τζετ που ξεπερνά κάθε προσδοκία-4
φωτ. Emirates

Ζήτηση για πολυτελή ταξίδια

«Έχουμε δει τη ζήτηση για τον τομέα του ιδιωτικού ταξιδιού να αυξάνεται, ιδίως στη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη, καθώς και σε αγορές όπως η Ινδία, η Ρωσία και η Κίνα», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Adnan Kazim της Emirates και προσέθεσε ότι η εταιρεία στοχεύει σε αυτό το κοινό, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και εστίαση στη λεπτομέρεια.

Ένα… πεντάστερο στον αέρα: Το υπερπολυτελές τζετ που ξεπερνά κάθε προσδοκία-5
φωτ. Emirates

Παρότι το κόστος για πτήσεις με τέτοιου είδους τζετ της Emirates διαφέρει ανάλογα με τη διαδρομή, τον αριθμό των επιβατών και άλλους παράγοντες, το κόστος κυμαίνεται περίπου μεταξύ 15.000 και 20.000 την ώρα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ένα αεροδυναμικό σαλόνι σε ρόδες: Πώς θα είναι το επόμενό σας αυτοκίνητο

«Η πιο εντυπωσιακή θέα στον κόσμο»: Η Louis Vuitton αποκαλύπτει το πρώτο της ξενοδοχείο

Πώς είναι ένα πλωτό Four Seasons: Το νέο σύνορο της πολυτέλειας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News