ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

H Graceland του Elvis θα μείνει στην οικογένεια

H Graceland του Elvis θα μείνει στην οικογένεια

Στην οικογένεια θα παραμείνει η φημισμένη έπαυλη Graceland του Elvis Presley στο Μέμφις του Τενεσί, μετά τον θάνατο της κόρης του.

Η Lisa Marie Presley κληρονόμησε το ακίνητο -έκτασης 55 στρεμμάτων και 23 δωματίων- αφότου πέθανε ο θρύλος του rock’n’roll, το 1977, όταν εκείνη ήταν εννέα ετών. Η μουσικός πέθανε την Πέμπτη, σε ηλικία 54 ετών, μετά από καρδιακή ανακοπή.

Εκπρόσωπος της Graceland είπε στο People ότι το ακίνητο θα μεταβιβαστεί τώρα στις τρεις κόρες της Lisa Marie, την 33χρονη Riley και τις 14χρονες δίδυμες Harper και Finley. Η Graceland, που είναι ανοικτή στο κοινό για ξεναγήσεις, είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο οικιακό μουσείο στις ΗΠΑ μετά τον Λευκό Οίκο, καθώς προσελκύει περισσότερους από 600.000 επισκέπτες τον χρόνο.

Η Lisa Marie ήταν το μοναχοπαίδι του Elvis, ενώ γεννήθηκε ακριβώς εννέα μήνες μετά τον γάμο του πατέρα και της μητέρας της, Priscilla Presley. Πέρασε τα πρώτα της χρόνια στην Graceland, όμως όταν ήταν πέντε ετών, οι γονείς της χώρισαν και έτσι μετακόμισε με τη μητέρα της στο Λος Άντζελες.

Ο Elvis άφησε στη Lisa Marie την ιδιοκτησία του κτήματος μέσω ενός καταπιστεύματος, το οποίο διαλύθηκε όταν εκείνη έκλεισε τα 25 της  χρόνια, το 1993, δίνοντάς της την πλήρη κυριότητα της Graceland.

Ο Elvis είχε αγοράσει το ακίνητο το 1957 αντί 100.000 δολαρίων, ενώ σύμφωνα με το Rolling Stone, αυτό άξιζε το 2020 έως και 500 εκατ. δολάρια.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ο χορός του αόρατου αλόγου και πώς άλλαξε μία βιομηχανία δισεκατομμυρίων

Ένα αρχιπέλαγος 100 νησιών ζητά δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη

Όπως παραθερίζουν οι βαθύπλουτοι: Μέσα στο σπίτι των 150 εκατ. στην παραλία των δισεκατομμυριούχων 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News