ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ντουμπάι: Ρεκόρ 15 εκατ. δολαρίων για μια πινακίδα αυτοκινήτου

Ντουμπάι: Ρεκόρ 15 εκατ. δολαρίων για μια πινακίδα αυτοκινήτου

Το ποσό των 15 εκατ. δολαρίων απέσπασε μια πινακίδα αυτοκινήτων στο Ντουμπάι, κάνοντας νέο ρεκόρ για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η πινακίδα με αριθμό «P 7» πουλήθηκε σε δημοπρασία της Emirates Auction, τα έσοδα της οποίας θα διοχετευθούν στην κρατική πρωτοβουλία για παγκόσμια επισιτιστική στήριξη, το «1 Billion Meals».

Οι δημοπρασίες πινακίδων είναι μόδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου οι βαθύπλουτοι τις αγοράζουν για να αναδείξουν το status και την περιουσία τους, ενώ τα έσοδα διανέμονται σε ανθρωπιστικούς σκοπούς. Το προηγούμενο ρεκόρ στη χώρα είχε γίνει το 2008, από τον επιχειρηματία Saeed Abdul Ghaffar Khour, ο οποίος είχε κάνει προσφορά περίπου 14,2 εκατ. δολαρίων για πινακίδα με το νούμερο 1.

Ο επιχειρηματίας Balvinder Singh Sahni, γνωστός και ως Abu Sabah, είχε αγοράσει πινακίδα «D 5» το 2016 έναντι σχεδόν 9 εκατ. δολαρίων. Σε συνέντευξή του σήμερα δήλωσε πως «το Ντουμπάι είναι η πόλη του χρυσού. Είναι μια πόλη μεγάλων ανθρώπων, ασφαλών ανθρώπων, καλών ανθρώπων. Επομένως όλοι θέλουν να δείξουν το status τους».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Μανία με τις προσωποποιημένες πινακίδες: Το «R» των 3,2 εκατομμυρίων

Έφηβοι κροίσοι: Ο 18χρονος δισεκατομμυριούχος, η 19χρονη κληρονόμος και οι 4 αυτοδημιούργητοι

Forbes: Οι έξι Έλληνες στη λίστα δισεκατομμυριούχων για το 2023

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News