Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 12/05/2023, 15:59
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ένα τόσο σπάνιο Patek Philippe: Το ροζ ρολόι που μπορεί να «πιάσει» έως 4,5 εκατ.

Ένα τόσο σπάνιο Patek Philippe: Το ροζ ρολόι που μπορεί να «πιάσει» έως 4,5 εκατ.

Έως και 4,5 εκατ. δολάρια αναμένεται να αποσπάσει σε δημοπρασία ένα εξαιρετικά σπάνιο ροζ Patek Philippe. Το 1941, η ελβετική ωρολογοποιία άφησε ιστορία, καθώς ήταν η πρώτη που προχώρησε σε μαζική παραγωγή των ρολογιών με ημερολόγιο αόριστης διάρκειας (perpetual calendar). Από τα 281 πρώτα παραδείγματα του ιστορικού μοντέλου Ref. 1518 μόλις 58 εκτιμάται πως ήταν σε ροζ χρυσή θήκη. Και μάλιστα, ένα από αυτά τα ρολόγια πωλήθηκε έναντι 1,7 εκατ. δολαρίων πέρυσι. 

Ωστόσο, το ρολόι που διατίθεται φέτος το καλοκαίρι σε δημοπρασία είναι ακόμη σπανιότερο, καθώς είναι ένα από τα μόλις 15 ρολόγια «Pink on Pink» (ροζ πάνω σε ροζ), αφού έχει και καντράν σε ροζ χρυσό.

Ένα τόσο σπάνιο Patek Philippe: Το ροζ ρολόι που μπορεί να «πιάσει» έως 4,5 εκατ.-1

Το ρολόι χειρός θα διατεθεί σε δημοπρασία στις 9 Ιουνίου μέσω του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο μιας μεγάλης συλλογής με σημαντικά ρολόγια. Η εκτιμώμενη τιμή κυμαίνεται από 2,5 εκατ. έως 4,5 εκατ. δολάρια. 

Ενδεικτικά, αντίστοιχο ρολόι Ref. 1518 που ανήκε στον Φαρούκ Α’ της Αιγύπτου πωλήθηκε το 2021 έναντι 9,6 εκατ. δολαρίων, δηλαδή σε τετραπλάσια τιμή από τις αρχικές εκτιμήσεις. Βέβαια, η τιμή μπορεί να δικαιολογηθεί από την βασιλική προέλευση, την άριστη κατάσταση και τα έγγραφα που το συνόδευαν και πιστοποιούσαν την ποιότητά του. 

Στο ρολόι που δίνεται τον Ιούνιο, οι λεπτομέρειες το καθιστούν ακόμη πιο σπάνιο. Ενδεικτικά, το 1948 η Patek Philippe έκοψε την υπογραφή στα καντράν σε όλα τα ρολόγια της, αφαιρώντας το «& Co.», το οποίο όμως το συγκεκριμένο μοντέλο φέρει. Μόλις επτά ρολόγια Pink on Pink έχουν την αρχική υπογραφή. Και βέβαια πολύ ιδιαίτερο είναι και ολόκληρο το καντράν, όπου υπάρχει ένα σημείο με μπλε χρώμα και αστέρια.

Ένα τόσο σπάνιο Patek Philippe: Το ροζ ρολόι που μπορεί να «πιάσει» έως 4,5 εκατ.-2

«Το να αναδυθεί ένα προηγουμένως άγνωστο, κρυμμένο και vintage ρολόι από έναν μόνο ιδιοκτήτη σε τόσο άριστη κατάσταση είναι σαν να έχει βγει από όνειρο για τους συλλέκτες vintage Patek Philippe», δήλωσε ο Jonathon Burford, στέλεχος του οίκου Sotheby’s.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μια επιταγή 175 δολ. του Steve Jobs  αναμένεται να πιάσει τουλάχιστον 25.000 δολ. σε δημοπρασία

Αυτή η συλλογή κοσμημάτων αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ δημοπρασιών

Στον ιδιωτικό κόσμο ενός αστέρα: Σε δημοπρασία οι «θησαυροί» του Freddie Mercury

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News