ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Συλλέγει τσάντες και τις πουλά σε δημοπρασίες: Ποιος είναι ο φυγάς δισεκατομμυριούχος της Ασίας

Συλλέγει τσάντες και τις πουλά σε δημοπρασίες: Ποιος είναι ο φυγάς δισεκατομμυριούχος της Ασίας

«Ωδή» στην ιστορία της μόδας χαρακτηρίζει ο οίκος Sotheby’s τη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ και περιελάμβανε μία τεράστια συλλογή από τσάντες πολυτελείας. Στο πλαίσιο αυτό, ο μεγαλύτερος συλλέκτης τσαντών στην περιοχή, ο 71χρονος φυγάς Joseph Lau, διέθεσε 76 τσάντες Hermès και μία Chanel, από την πώληση των οποίων απέσπασε περίπου 3,2 εκατ. δολάρια.

Μεταξύ των κομματιών που πωλήθηκαν περιλαμβάνονταν έξι συλλεκτικές Birkin, το εμβληματικό κομμάτι της Hermès, με διαμάντια, αλλά και μία εξαιρετικά σπάνια Kelly με μεταλλικό χρώμα, η οποία πωλήθηκε για περίπου 129.400 δολάρια.

Συλλέγει τσάντες και τις πουλά σε δημοπρασίες: Ποιος είναι ο φυγάς δισεκατομμυριούχος της Ασίας-1
φωτ. Sotheby’s

Ωστόσο, το ακριβότερο κομμάτι που πωλήθηκε ήταν μία ροζ μίνι Kelly με δέρμα κροκοδείλου από το 1957, σε άριστη κατάσταση σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s και με πινελιές από χρυσό. Η συγκεκριμένη τσάντα, με διαστάσεις 20 x 16 x 10 εκατοστά, απέσπασε περίπου 153.689 δολάρια. Σημειώνεται ότι ένα μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

Συλλέγει τσάντες και τις πουλά σε δημοπρασίες: Ποιος είναι ο φυγάς δισεκατομμυριούχος της Ασίας-2
φωτ. Sotheby’s

«Η συλλογή τσαντών την οποία έχει επιμεληθεί και δημιουργήσει ο Joseph Lau είναι πραγματικά διορατική. Τα κομμάτια limited edition, τα οποία έχουν φτιάξει και διαμορφώσει την ιστορία των τσαντών τις τελευταίες δύο δεκαετίες, μπορεί κανείς να τα βρει όλα σε αυτή τη συλλογή», σχολίασε σχετικά η Morgane Halimi, παγκόσμια επικεφαλής τσαντών και αξεσουάρ στον οίκο Sotheby’s. 

Ο Lau έχει αγοράσει τουλάχιστον 1.500 τσάντες Hermes ως δώρα και η οικογένειά του εξακολουθεί να έχει τουλάχιστον 1.000, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ποιος είναι ο Joseph Lau

O Joseph Lau είναι πρώην πρόεδρος της εταιρείας ακινήτων Chinese Estate Holdings και είναι γνωστός στον κόσμο των δημοπρασιών για τις τεράστιες συλλογές του και τις πωλήσεις που πραγματοποιεί ανά διαστήματα. Ο 71χρονος απέκτησε τη θέση του στον κλάδο του real estate στο Χονγκ Κονγκ αφότου δικαστήριο του Μακάου κατηγόρησε τον ίδιο και τον συνεργάτη του Stevel Lo για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι οι δύο τους δωροδόκησαν τον πρώην υπουργό Δημοσίων Έργων του Μακάου με περίπου 2,5 εκατ. δολάρια, ώστε να αποκτήσουν μία μεγάλη έκταση γης απέναντι από το διεθνές αεροδρόμιο της περιοχής.

Οι δυο συνεργάτες υποστήριξαν ότι τα 2,5 εκατομμύρια ήταν προκαταβολή προς την εταιρεία κατασκευών San Meng Fai. Τον Μάρτιο του 2014, το δικαστήριο καταδίκασε τον Lau σε πέντε χρόνια και τρεις μήνες στη φυλακή, ενώ άσκησε έφεση, η οποία όμως απορρίφθηκε. Ο Lau διέφυγε στο Χονγκ Κονγκ και έχει αποφύγει τις ποινές, ενώ εξακολουθεί να θεωρείται φυγάς, καθώς το Μακάου και το Χονγκ Κονγκ δεν έχουν συμφωνία για διαδικασία έκδοσης.

Από τις αρχές του 2020, ο Lau έχει συμμετάσχει σε δημοπρασίες, διαθέτοντας αντικείμενα αξίας τουλάχιστον 177 εκατ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου ενός πίνακα του David Hockney. Σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο Lau έχει περιουσία 6 δισ. δολαρίων, η οποία συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τα εμπορικά ακίνητα της οικογένειάς του και με το μερίδιό του στην Chinese Estates. Σημειώνεται ότι πλέον, την ηγεσία του ομίλου έχει αναλάβει ο γιος του, Lau Ming-wai.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πιο ακριβά τα πολυτελή ρολόγια – Η Omega στα χνάρια της Rolex

Αιωνόβιες ελιές και 100.000 δολάρια τη βραδιά: Πώς είναι να μένεις στο ακριβότερο δωμάτιο ξενοδοχείου

Η δύναμη του διπλού «G»: Πώς η Gucci ξεκίνησε από τις σέλες αλλά κατέκτησε τo luxury

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News