Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 28/04/2023, 19:27
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Αυτή η συλλογή κοσμημάτων αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ δημοπρασιών

Αυτή η συλλογή κοσμημάτων αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ δημοπρασιών

Η δημοπρασία της συλλογής κοσμημάτων της αείμνηστης αυστριακής δισεκατομμυριούχου Heidi Horton αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ που έθεσε πριν από περισσότερο από μια δεκαετία η αείμνηστη ηθοποιός Elizabeth Taylor.

Το 2011, οι πολύτιμοι λίθοι της Taylor συγκέντρωσαν σχεδόν 116 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία, με τη θαυμάστριά της, Kim Kardashian, να πληρώνει 64.900 δολάρια για τρία βραχιόλια.

Αυτή η συλλογή κοσμημάτων αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ δημοπρασιών-1
Κολιέ, που μπορεί να φορεθεί ως μενταγιόν ή βραχιόλι, από διαμάντι 90,38 καρατίων. Φωτ.: CNN -courtesy Christie's

Ωστόσο, περισσότερα από 700 κοσμήματα που ανήκουν στην Horton, η οποία ήταν και συλλέκτης έργων τέχνης, εκτιμάται ότι θα αποφέρουν περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια συνολικά, σε μια σειρά δημοπρασιών στο Four Seasons Hotel des Bergues στη Γενεύη και διαδικτυακά τον Μάιο και τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s.

Όπως αναφέρει ο οίκος, αναμένεται να «επισκιάσει» τις δημοπρασίες Elizabeth Taylor 2011 και Maharajas & Mughal Magnificence 2019, οι οποίες είναι οι μόνες συλλογές κοσμημάτων που κατάφεραν να πιάσουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η συλλογή κοσμημάτων αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ δημοπρασιών-2
Βραχιόλι Bulgari με χρωματιστό διαμάντι 32,23 καρατίων και σμαράγδια σε σχήμα τετράγωνου. Φωτ.: CNN -courtesy Christie’s

Τα κομμάτια περιλαμβάνουν ένα κολιέ με διαμάντια “Briolette of India” 90 καρατίων από τον Harry Winston, ένα δαχτυλίδι Cartier με ρουμπίνι και διαμάντια, μια σειρά από σύγχρονες και παλαιότερες δημιουργίες Bulgari και αντικείμενα από άλλες πολυτελείς μάρκες όπως Tiffany και Van Cleef & Arpels.

Ο οίκος Christie’s είπε ότι τα έσοδα θα διατεθούν στο The Heidi Horten Foundation, το οποίο υποστηρίζει τη The Heidi Horten Collection, το μουσείο που ίδρυσε η Horten στη Βιέννη της Αυστρίας, πριν από το θάνατό της, καθώς και την ιατρική έρευνα, την ευημερία των παιδιών και άλλους σκοπούς.
Η Horten είχε περιουσία περίπου 3 δισ. δολαρίων όταν πέθανε τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με το Forbes. Κληρονόμησε 1 δισ. δολάρια από τον πρώτο της σύζυγο, τον Γερμανό επιχειρηματία Helmut Horten, αφότου πέθανε το 1987.

Η Horten μυήθηκε στη γοητεία των όμορφων αντικειμένων από νεαρή ηλικία, αλλά η αγάπη της για το κόσμημα και την τέχνη έγινε πιο βαθιά μετά τον γάμο της, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Αυτή η συλλογή κοσμημάτων αναμένεται να σπάσει τα ρεκόρ δημοπρασιών-3
Καρφίτσα Van Cleef & Arpels με ρουμπίνι και διαμάντια “Bird of Paradise”, μια καρφίτσα λιονταριού με πολύτιμους λίθους René Boivin και ανυπόγραφα σκουλαρίκια λιονταριού. Φωτ.: CNN -courtesy Christie’s

Απέκτησε μια σειρά από διακοσμητικά, μοντέρνα και σύγχρονα έργα τέχνης, μερικά από τα οποία φιλοξενούνται στο μουσείο της.

Ο Helmut Horten συσσώρευσε πλούτο μέσω των αγορών εβραϊκών επιχειρήσεων που πωλούνταν υπό πίεση κατά τη διάρκεια της ναζιστικής εποχής, ανέφερε ο οίκος Christie’s. Ο οίκος δημοπρασιών είπε ότι σχεδιάζει να κάνει μια «σημαντική συνεισφορά» από τα έσοδα της δημοπρασίας του σε έναν οργανισμό που προωθεί την έρευνα και την εκπαίδευση σχετικά με το Ολοκαύτωμα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης: 

Στον ιδιωτικό κόσμο ενός αστέρα: Σε δημοπρασία οι «θησαυροί» του Freddie Mercury

Ρωμαϊκή προτομή 2.000 ετών αγοράστηκε για 34,99 δολάρια σε κατάστημα μεταχειρισμένων 

Αυτοί είναι οι 10 πιο ακριβοί πίνακες στον κόσμο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News