ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Στον ιδιωτικό κόσμο ενός αστέρα: Σε δημοπρασία οι «θησαυροί» του Freddie Mercury

Στον ιδιωτικό κόσμο ενός αστέρα: Σε δημοπρασία οι «θησαυροί» του Freddie Mercury

«Η μαγευτική δημιουργικότητα του Freddie Mercury ήταν αυτή που τον κατέστησε κάτι περισσότερο από μουσικό ή καλλιτέχνη. Ήταν από αυτούς τους σπάνιους αστέρες, που έγιναν παγκόσμια πολιτισμικά φαινόμενα. Ωστόσο, παρότι ο Mercury γοήτευε το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο, το αγαπημένο του σπίτι – το Garden Lodge στο Kensington του Δυτικού Λονδίνου – ήταν το μέρος όπου αναδείκνυε τον ιδιωτικό του κόσμο, συγκεντρώνοντας μια συλλογή, η οποία αντανακλούσε και πυροδοτούσε την ευρεία φαντασία του».

Αυτή την «εισαγωγή» στον ιδιωτικό κόσμο του Freddie Mercury χρησιμοποίησε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα πως θα διοργανώσει έκθεση ενός μήνα στο Λονδίνο, αφιερωμένη στον σπουδαίο performer. Στο πλαίσιο αυτής θα διενεργηθούν έξι δημοπρασίες τον Σεπτέμβριο, εκ των οποίων η κάθε μια θα εστιάζει σε διαφορετική πτυχή της ζωής του, δημόσια και ιδιωτική.

Συνολικά εκτιμάται πως θα δημοπρατηθούν περίπου 1.500 αντικείμενα, όλα από το Garden Lodge, από την πώληση των οποίων υπολογίζεται να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 7,4 εκατ. δολάρια. Σημειώνεται πως ο Mercury είχε κληροδοτήσει το σπίτι στην αγαπημένη του φίλη, Mary Austin, η οποία και το πήρε στην ιδιοκτησία της μετά τον θάνατό του το 1991.

«Ήρθε η ώρα για εμένα να πάρω τη δύσκολη απόφαση να κλείσω αυτό το πολύ ξεχωριστό κεφάλαιο στη ζωή μου. Ήταν σημαντικό για εμένα να το κάνω με έναν τρόπο που θα λάτρευε ο Freddie και δεν υπάρχει τίποτα που να αγαπούσε περισσότερο από μια δημοπρασία. Ο Freddie ήταν ένας απίστευτος και έξυπνος συλλέκτης, ο οποίος μας έδειξε ότι υπάρχει ομορφιά και πλάκα και συζήτηση στα πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Austin.

Στον ιδιωτικό κόσμο ενός αστέρα: Σε δημοπρασία οι «θησαυροί» του Freddie Mercury-1
φωτ. Sotheby’s

 

Η ίδια θα δωρίσει μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία στο Mercury Phoenix Trust και στο ίδρυμα ενός από τους πιο στενούς φίλους του Mercury, το Elton John Aids Foundation.

Μεταξύ των αντικειμένων που θα δημοπρατηθούν θα βρίσκεται το διάσημο στέμμα και ο μανδύας που φορούσε στην τελευταία ερμηνεία του God Save the Queen. Αυτό εκτιμάται πως θα αποσπάσει μεταξύ 60.000 και 80.000 λιρών. Αντίστοιχα προς πώληση θα είναι και άλλα διάσημα κοστούμια που είχε φορέσει επί σκηνής.

Επίσης, στη δημοπρασία θα δοθεί και η ακουστική του κιθάρα -τύπου Martin D-35- με την οποία λέγεται ότι συνέθεσε και μαγνητοσκόπησε το Crazy Little Thing Called Love το 1975. Και βέβαια, στα αντικείμενα θα περιλαμβάνονται πολύτιμα έργα τέχνης που είχε στη συλλογή του, μαζί με πίνακες του Picasso και του Matisse.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πώς ο Sting βγάζει 5.000 δολάρια την ημέρα χωρίς να κάνει το παραμικρό

40 χρόνια από το Big Bang του CD: Οι άγνωστες διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα και ο θρύλος για τα 74 λεπτά

Ο 11χρονος Picasso που μόλις πούλησε έργα 1,3 εκατ. δολαρίων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News