Life & Arts Τετάρτη 12/01/2022, 16:33
LIFE & ARTS

Πόσες ώρες «σπαταλάμε» στην οθόνη των κινητών μας κάθε ημέρα

Σε ποιες χώρες ξεπερνούν τις 5 ώρες

Πόσες ώρες «σπαταλάμε» στην οθόνη των κινητών μας κάθε ημέρα

Κατά μέσο όρο 4 ώρες και 48 λεπτά ημερησίως σπαταλήσαμε το 2021 μπροστά από την οθόνη του κινητού μας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας παρακολούθησης εφαρμογών App Annie. 

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν αυξημένο κατά 30% σε σχέση με το 2019, κάτι το οποίο βέβαια φαίνεται ότι συνδέεται και με τα διαδοχικά lockdowns της πανδημίας, τα οποία περιόρισαν αρκετές δραστηριότητες. 

Μάλιστα, οι χρήστες σε Βραζιλία, Ινδονησία και Νότια Κορέα ξεπέρασαν το ψυχολογικό όριο των 5 ωρών ανά ημέρα. 

Το ίδια στοιχεία κατέδειξαν ότι υπήρξαν 230 δισ. downloads εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, ένας αριθμός που ισούται με το χρηματικό ποσό των 170 δισ. δολαρίων. 

Το TitTok αναδείχθηκε ως η πιο δημοφιλής εφαρμογή παγκοσμίως, με τους χρήστες να ξοδεύουν 90% περισσότερη ώρα σε σχέση με το 2020. 

«Οι μεγάλες οθόνες σιγά – σιγά πεθαίνουν, ενόσω τα κινητά συνεχίζουν να καταρρίπτουν διαδοχικά ρεκόρ σε κάθε κατηγορία» σχολίασε ο επικεφαλής της App Annie, Theodore Krantz. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από τα δεδομένα, για κάθε 10 λεπτά που αφιερώνουμε στο κινητό μας τηλέφωνο, τα επτά λεπτά αφορούν αποκλειστικά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις φωτογραφίες και τα βίντεο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης:

Πώς απαλλάσσονται από το τέλος κινητής συνδρομητές 15 έως 29 ετών

Cosmote: Πώς και πότε θα διπλασιαστούν οι ταχύτητες ίντερνετ

Vodafone: Σε δημοπρασία το πρώτο της SMS που στάλθηκε το 1992

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News