Life & Arts Δευτέρα 4/10/2021, 15:58
LIFE & ARTS

Γιατί ο μεγαλύτερος αστέρας του TikTok δεν λέει ούτε λέξη

Ο νέος πρίγκιπας των social media ξεκίνησε από τη Σενεγάλη και τις εργατικές κατοικίες της Ιταλίας

Γιατί ο μεγαλύτερος αστέρας του TikTok δεν λέει ούτε λέξη

Όταν η Ιταλία μπήκε για πρώτη φορά σε lockdown, πέρυσι, ο Khabane Lame είχε μόλις χάσει τη δουλειά του σε ένα εργοστάσιο κοντά στο Τορίνο.

Έτσι, περνούσε τις μέρες του στο σπίτι των γονιών του, μαζί με τα τρία αδέρφια του, ψάχνοντας για δουλειά. Ώσπου μια μέρα, κατέβασε το TikTok στο κινητό του και άρχισε να «παίζει», ποστάροντας βίντεο μέσα από το δωμάτιό του υπό το όνομα Khaby Lame. Αυτό που δεν φανταζόταν τότε ήταν ότι είχε βρει μία νέα καριέρα.

Αρχικά, όπως κάνουν πολλοί TikTokers, άρχισε να ανεβάζει βίντεο όπου χόρευε, παρακολουθούσε video games ή έκανε αστεία. Και μέσα στο 2021 άρχισε να κοροϊδεύει τα «κόλπα» για την καθημερινότητα που έχουν πλημμυρίσει τα social media.

Σε ένα βίντεο «απαντά» σε κάποιον που καθαρίζει μία μπανάνα με μπαλτά, κάνοντας το ίδιο απλά χρησιμοποιώντας τα χέρια του.

View this post on Instagram

A post shared by Khaby Lame (@khaby00)

 

Σε ένα άλλο, καθαρίζει ένα αγγούρι με έναν αποφλοιωτή, για να δείξει στο κορίτσι που κάνει το ίδιο πράγμα με τα δόντια της ότι υπάρχει και πιο απλός τρόπος.

«Μου ήρθε αυτή η ιδέα γιατί έβλεπα όλα αυτά τα βίντεο να κυκλοφορούν και μου άρεσε η σκέψη να φέρω λίγη απλότητα σε όλο αυτό», λέει στο CNN.

Τα περισσότερα από τα βίντεό του κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Ο Lame χρησιμοποιεί το πολύ εκφραστικό πρόσωπο και τις χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών του, όμως δεν λέει ούτε λέξη.

Η σιωπή αυτή τον βοήθησε να περάσει τα σύνορα της Ιταλίας και να απευθυνθεί σε ένα κοινό από όλο τον κόσμο. Για αυτό και κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους creators στα social media.

Για την ακρίβεια, είναι ο δημοφιλέστερος άνδρας στο TikTok, καθώς ο μόνος άνθρωπος που έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 114 εκατ. των followers του είναι η «πριγκίπισσα» της πλατφόρμας, Charli D’Amelio.

Διαβάστε επίσης: Mrs Dow Jones: Οι influencers της Wall Street που βγάζουν περισσότερα από τους τραπεζίτες

Μάλιστα ο Lame κερδίζει σχεδόν 200.000 νέους followers την ημέρα, όμως ο ίδιος λέει ότι δεν τον ενδιαφέρουν και τόσο αυτά τα νούμερα. «Δεν με νοιάζει εάν είμαι ο πρώτος ή ο δεύτερος ή  ο τέταρτος δημοφιλέστερος στο TikTok. Άρχισα να κάνω τα βίντεο γιατί ήθελα να κάνω τον κόσμο να γελάσει μέσα στην περίοδο του lockdown», σημειώνει.

Όμως αυτή του η επιτυχία τον βοήθησε να κλείσει συμφωνίες με μεγάλες επιχειρήσεις, όπως το Netflix, η Barilla και η ινδική πλατφόρμα fantasy sports, Dream11. Ο ίδιος δεν αποκαλύπτει πόσα βγάζει από αυτές τις συμφωνίες, όμως άλλα αστέρια των social media σε αυτό το επίπεδο κερδίζουν εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Ο απατεώνας του Instagram: Από «Yahoo Boy» στα χέρια του FBI

Όχι και άσχημα για έναν 21χρονο μετανάστη από τη Σενεγάλη που ζούσε στις εργατικές κατοικίες της Ιταλίας από ενός έτους.

Όσο για το τι κάνει τα χρήματα που κερδίζει; Η μεγαλύτερη αγορά του από τότε που έγινε διάσημος ήταν ένα iPhone 12, ώστε να τραβά καλύτερα βίντεο. «Δεν αγοράζω τίποτα τρελό», λέει. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News