Life & Arts Παρασκευή 12/11/2021, 12:28
LIFE & ARTS

Στο Metaverse του Μίκυ Μάους

Στο Metaverse του Μίκυ Μάους

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να βρίσκεστε στον ίδιο χώρο με τον Μίκυ Μάους και να κάνετε μια βόλτα στο σύμπαν του Λουκ Σκάιγουοκερ; Εντάξει, μπορεί η ιδέα να ακούγεται μακρινή αλλά δεν είναι και τόσο μακριά, καθώς η Ντίσνεϊ σχεδιάζει να ακολουθήσει το Facebook και τη Microsoft στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα του Metaverse.

Το νέο «παιχνίδι» της Σίλικον Βάλεϊ φέρνει τον ψηφιακό κόσμο μέσα στον πραγματικό και το αντίστροφο, επιτρέποντας σε κανονικούς ανθρώπους να «συναντιούνται» σε έναν ψηφιακό χώρο με τα προσωπικά τους, καρτουνίστικα, άβαταρς. Οπότε φαντάζεστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό για μια εταιρεία που παράγει ταινίες για τον κινηματογράφο, πόσω μάλλον για την Ντίσνεϊ, που όπως θύμισαν πρόσφατα τα στελέχη της, είναι πάντα από τις πρώτες που αγκαλιάζει τις νέες τεχνολογίες στον τομέα της ψυχαγωγίας. «Οι προσπάθειες μας μέχρι τώρα είναι μόνο μια μικρή εισαγωγή για την εποχή που θα μπορούμε να φέρουμε τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο ακόμα πιο κοντά για να λέμε ιστορίες χωρίς σύνορα στο metaverse της Ντίσνεϊ», είπε πρόσφατα ο CEO της εταιρείας Ντέβιντ Σάπεκ. Ο επικεφαλής της εταιρείας δεν έγινε πιο συγκεκριμένος για τα σχέδια της Ντίσνεϊ αλλά ανέφερε ότι η νέα εποχή θα μοιάζει με το Disney+, το συνδρομητικό κανάλι, σε μια τρισδιάστατη εκδοχή.

Στο τρένο του Metaverse ανέβηκαν πρώτοι το Facebook και η Microsoft, καθώς και οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν την στροφή τους στο νέο ψηφιακό κόσμο. Τα στελέχη τους ήδη κάνουν συναντήσεις και εργάζονται σε ψηφιακές αίθουσες φορώντας τα ειδικά γυαλιά που είναι απαραίτητα και έχουν τα δικά τους άβαταρ. Θα ακολουθήσουν φυσικά και οι εταιρείες ηλεκτρονικών παιχνιδιών, με τις Roblox και Epic να ετοιμάζουν τις δικές τους Metaverse πλατφόρμες. Βέβαια, ακόμα είναι μακριά – αλλά περίπου μια δεκαετία – οι επιπλέον δυνατότητες που μπορεί να έχει ένας χρήστης του Metaverse, όπως την εμπειρία μιας συναυλίας.

Με πληροφορίες από The Guardian, Deadline

Διαβάστε ακόμη:

Facebook: Η εταιρεία από την οποία «έκλεψε» το όνομα ο Ζάκερμπεργκ

«Ένας τεράστιος, ψεύτικος θεός»: Γιατί ο πρώην CEO της Google φοβάται το metaverse και την τεχνητή νοημοσύνη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News