Life & Arts Κυριακή 25/04/2021, 11:55
LIFE & ARTS

Γιατί το αγγλικό ποδόσφαιρο μποϊκοτάρει τα social media

Γιατί το αγγλικό ποδόσφαιρο μποϊκοτάρει τα social media

«Το μποϊκοτάζ αυτό αντανακλά τη συλλογική μας οργή». Με τη φράση αυτή ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Kick it Out, Sanjay Bhandari, εξηγεί γιατί ελήφθη η πρωτοβουλία το αγγλικό ποδόσφαιρο να μποϊκοτάρει για τέσσερις ημέρες όλες τις πλατφόρμες των social media, όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram, διαμαρτυρόμενο για την αποτυχία τους να βάλουν φρένο στη ρητορική μίσους και διακρίσεων. 

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι σύλλογοι των Premier League, English Football League και Women’s Super League. Το μποϊκοτάζ θα αρχίσει στις 30 Απριλίου. 

«Τα social media έχουν γίνει δυστυχώς το μόνιμο όχημα για ρατσισμό και τοξικό περιεχόμενο. Η αποχώρησή μας από τις πλατφόρμες είναι μία συμβολική κίνηση για να καταλάβουν εκείνοι που έχουν την εξουσία τι πρέπει να κάνουν» λέει ο Sanjay Bhandari και προσθέτει: «Πρέπει οι εταιρείες των social media να διασφαλίσουν ότι οι πλατφόρμες τους θα είναι ένα εχθρικό περιβάλλον για τα τρολς και όχι για την οικογένεια του ποδοσφαίρου». 

Ο Ντέιβιντ Μακγκόλντρικ που δέχθηκε ρατσιστική επίθεση πέρυσι, υποδέχθηκε με ικανοποίηση την κίνηση, τονίζοντας: «Επιτέλους. Αυτό που συνέβη σε εμένα έχει συμβεί σε πολλούς ακόμη και πρέπει να εξαφανιστεί από τα social media». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News