Life & Arts Πέμπτη 19/08/2021, 17:46
LIFE & ARTS

Tα δημοφιλέστερα posts στο Facebook – δεν είναι αυτά που φαντάζεστε

Tα δημοφιλέστερα posts στο Facebook – δεν είναι αυτά που φαντάζεστε

Το Facebook έδωσε στη δημοσιότητα τα posts που είχαν τα περισσότερα views στην πλατφόρμα και μάλλον δεν είναι αυτά που ο κόσμος περίμενε. Κόντρα στους ισχυρισμούς κάποιων ότι το Facebook προωθεί περιεχόμενο που συνδέεται με την δεξιά στις ΗΠΑ, τελικά αποδεικνύεται ότι το κοινό της πλατφόρμας δεν ενδιαφέρεται και τόσο για την πολιτική, αλλά κυρίως για το εάν η ζάχαρη ταιριάζει με τα μακαρόνια. 

Είναι η πρώτη φορά που το Facebook δίνει στη δημοσιότητα τα posts τα οποία «είδαν» οι περισσότεροι χρήστες του. 

Και όπως αποδεικνύεται, οι χρήστες αυτοί μάλλον αρέσκονται σε ανούσια παιχνίδια. Και αυτό γιατί το δημοφιλέστερο post για τρεις μήνες μέσα στο 2021 ήταν ένα σταυρόλεξο γεμάτο με σκόρπια γράμματα, που καλούσε τους χρήστες να εντοπίσουν τρεις λέξεις. Οι τρεις πρώτες λέξεις που θα έβρισκαν υποτίθεται ότι αποτελούν «την πραγματικότητά τους». 

Tα δημοφιλέστερα posts στο Facebook – δεν είναι αυτά που φαντάζεστε-1

Στη δεύτερη θέση είναι ένα post που καλεί τους χρήστες άνω των 30 ετών να «ανεβάσουν» μία φωτογραφία τους, εάν πιστεύουν ότι φαίνονται νέοι. Πέντε εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν. 

«Παρακαλώ, πάρτε θέση σε αυτή τη συζήτηση: Ταιριάζει η ζάχαρη με τα μακαρόνια;», λέει το τέταρτο δημοφιλέστερο post, με 58,6 εκατ. views. 

Μετά από αυτά, το Facebook παραδέχθηκε ότι «κάποια από τα post του top 20 ενδέχεται να περιλαμβάνουν χαμηλότερης ποιότητας περιεχόμενο». 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News