Business & Finance Τρίτη 2/11/2021, 13:48
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Facebook: Η εταιρεία από την οποία «έκλεψε» το όνομα ο Ζάκερμπεργκ

Αυτή η μικρή επιχείρηση βρέθηκε σε «πόλεμο» με τη μεγαλύτερη δύναμη της τεχνολογίας

Facebook: Η εταιρεία από την οποία «έκλεψε» το όνομα ο Ζάκερμπεργκ

Μέχρι και πριν από μερικές ημέρες, λίγοι γνώριζαν την Meta PCs, μια εταιρεία με έδρα την Αριζόνα που πουλά υπολογιστές, laptops και software για gamers. Όμως όταν ο CEO της Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποφάσισε να μετονομάσει την εταιρεία του σε Meta, αυτή η μικρή επιχείρηση βρέθηκε σε «πόλεμο» με τη μεγαλύτερη δύναμη της τεχνολογίας.

Η Meta PCs πρόλαβε να κατοχυρώσει το όνομά της λίγους μήνες πριν από την κίνηση της Facebook. Για την ακρίβεια, κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα τον Αύγουστο, περίπου έναν χρόνο αφότου άρχισε να λειτουργεί. Σήμερα, απασχολεί περίπου 25 άτομα.

Όπως είπε στον Guardian ο Zack Shutt, ένας εκ των ιδρυτών της, δεν είχαν ιδέα ότι η Facebook σκόπευε να χρησιμοποιήσει το Meta στο νέο brand της.

Τώρα, οι ιδρυτές της εταιρείας έχουν στα χέρια τους ένα πιθανό χρυσωρυχείο, αφού δηλώνουν ότι εάν ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ επιχειρήσει να αγοράσει το όνομα, δεν θα το πουλήσουν για λιγότερα από 20 εκατ. δολάρια.

«Χρηματοδοτήσαμε αυτή την εταιρεία με τα δικά μας προσωπικά κεφάλαια. Όταν μάθαμε ότι η Facebook επέλεξε το ίδιο όνομα, προφανώς ανησυχήσαμε ότι θα χάσουμε όποια οργανική ανάπτυξη είχαμε καταφέρει να πετύχουμε», λέει ο Shutt, προσθέτοντας ότι έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις για να προωθήσουν το brand τους.

Παρά τις ανησυχίες της, πάντως, η Meta PCs δεν χάνει το χιούμορ της.

Ο Shutt πόσταρε ένα βίντεο στο οποίο κάνει μία ανακοίνωση-παρωδία, παρόμοια με εκείνη που έκανε ο Ζάκερμπεργκ για το νέο όνομα της Facebook.

 

«Για να δείξουμε ποιοι είμαστε και τι ελπίζουμε να χτίσουμε, με υπερηφάνεια σας ανακοινώνω ότι τώρα είμαστε το Facebook», λέει στο βίντεο.

Και σε ένα άλλο tweet, οι άνθρωποι της Meta PCs έκαναν photoshop τον Ζάκερμπεργκ που κρατά ένα προϊόν τους.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης: 

Metaverse: Ο άνθρωπος που δημιούργησε τον όρο έχει κάτι να πει για το Facebook

Το Meta του Facebook: Ποιες εταιρείες τρολάρουν τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Κι όμως. Το Facebook «έχασε» τον λογαριασμό @meta στη δική του πλατφόρμα, το Instagram

Το άγνωστο crypto που εκτοξεύθηκε 400% μετά τη μετονομασία του Facebook

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News