Life & Arts Κυριακή 28/03/2021, 09:25
LIFE & ARTS

Thourios: Μία διαχρονική limited συλλογή που υμνεί 200 χρόνια παράδοσης και δημιουργίας

Thourios: Μία διαχρονική limited συλλογή που υμνεί 200 χρόνια παράδοσης και δημιουργίας

Θούριος: η λέξη αυτή σήμαινε ορμητικός, πολεμικός, μαινόμενος τον 5ο αιώνα π.Χ. σύμφωνα με τον Αισχύλο και τον Αριστοφάνη. Το 1821 η λέξη Θούριος έγινε συνώνυμο της Επανάστασης των Ελλήνων, καθώς ήταν ο πατριωτικός ύμνος που γράφτηκε από τον Ρήγα για να τους αφυπνίσει να αποτινάξουν τον ζυγό – ο ίδιος διάλεξε αυτό το όνομα για τον επαναστατικό παιάνα του έπειτα από μελέτη αρχαίων κειμένων. Το 2021 γιορτάζουμε 200 χρόνια από τότε που οι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης διεκδίκησαν με αρετή και τόλμη την πολυπόθητη ελευθερία μας. 

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των 200 χρόνων ελευθερίας, το ελληνικό brand Nevro της Ελεάννας Ταμπούρη παρουσιάζει τη συλλεκτική capsule συλλογή Thourios με 5 χειροποίητα κομμάτια που υμνούν τόσο την παράδοση όσο και την απρόσκοπτη εξέλιξη και τη σύγχρονη δημιουργία. Το power dressing παίρνει νέες διαστάσεις σε αυτή τη συλλογή, ειδικά όπως το αναδεικνύει με σεβασμό και δυναμισμό η συγκλονιστική Έστερ Μαστρογιάννη. 

Το στρατιωτικό τζάκετ “Εύζωνες” είναι εμπνευσμένο από τη μη-τελετουργική χειμερινή στολή που φορούν οι Εύζωνες, τον μπλε Ντουλαμά που είναι η στολή του Μακεδονικού Αγώνα. Το Nevro τζάκετ είναι αντίστοιχα διακοσμημένο με 40 χρυσά μεταλλικά κουμπιά και κόκκινο ρέλι και είναι ένα κομμάτι στολίδι για κάθε γκαρνταρόμπα.

Το μαύρο σταυρωτό tuxedo τζάκετ είναι ένα επιβλητικά μινιμαλιστικό κομμάτι και η σχεδιαστική ομάδα εμπνεύστηκε από την πλούσια παράδοση της Νάουσας για να προσθέσει μια ενδιαφέρουσα διακοσμητική πινελιά – οι μεταλλικές αλυσίδες που στολίζουν την πλάτη του tuxedo τζάκετ είναι μία ωδή στο “Κιουστέκι”, τις παραδοσιακές ασημένιες αλυσίδες στην πλάτη των στολών που φορούν οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες στο αποκριάτικο έθιμο, και πωλούνται ξεχωριστά. 

Η μαύρη φουστανέλα είναι κατασκευασμένη από 400 λωρίδες ποπλίνας που είναι ραμένες μαζί ώστε να δημιουργούν μία φούστα με πιέτες. Κάθε λωρίδα συμβολίζει παραδοσιακά κάθε έναν από τους χρόνους της τουρκοκρατίας, ενώ τα 30 μέτρα υφάσματος έχουν ραφτεί χειροποίητα κομμάτι κομμάτι από παραδοσιακούς τεχνίτες της Νάουσας. 

Τέλος, το μακρύ γιλέκο “Πισλί” από 100% μαλλί είναι εμπνευσμένο από το παραδοσιακό ομώνυμο γιλέκο με χαμηλό γιακά, δυναμικούς ώμους, κέντημα στη μέση και ελεύθερα μανίκια, αχρησιμοποίητα, που κρέμονται πίσω στην πλάτη. Το Nevro γιλέκο “Πισλί” υπάρχει σε λευκό και μαύρο και είναι ένα κομμάτι που θα περνάει από γενιά σε γενιά παραμένοντας διαχρονικά στη μόδα. 

Η Thourios συλλογή είναι διαθέσιμη σε περιορισμένα κομμάτια στην ηλεκτρονική μπουτίκ του Nevro.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS