LIFE & ARTS

Casablanca Grand Prix: Μια συλλογή για ένα πάρτυ με χρώμα και αδρεναλίνη

Casablanca Grand Prix: Μια συλλογή για ένα πάρτυ με χρώμα και αδρεναλίνη

«Θα έχουμε πάντα το Παρίσι» – η αξέχαστη φράση από την ταινία Καζαμπλάνκα ήταν ο πρώτος συνειρμός στο μυαλό μου, όταν ανακάλυψα το νέο fashion brand Casablanca που ξεκίνησε στο Παρίσι ο Charaf Tajer. Ο ίδιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πόλη του Φωτός, αλλά το όνομα του brand του είναι μνεία στην πόλη όπου γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν οι γονείς του. Ο Tajer δεν είχε κλασικές σπουδές μόδας, αλλά ήταν ανέκαθεν περιτριγυρισμένος από δημιουργικούς ανθρώπους που δούλευαν στον χώρο και διέθετε δύο σημαντικά εφόδια: Ένα πολύ καλό δίκτυο γνωριμιών και την όρεξη να δημιουργήσει ρούχα που ήθελε να φοράει ο ίδιος και δεν έβρισκε στην αγορά.

O αυτοδημιούργητος καλλιτεχνικός διευθυντής του Casablanca βρέθηκε το 2019 να είναι υποψήφιος για ένα από τα πιο πρεστίζ βραβεία μόδας, το LVMH Prize, ενώ πρόσφατα λάνσαρε και μία συλλογή αθλητικών παπουτσιών σε συνεργασία με τη New Balance.

H ταινία μικρού μήκους για τη συλλογή του Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021 ονομάζεται Casablanca Grand Prix και είναι μία φαντασίωση – σαν θαμπό από την υπερβολική λάμψη όνειρο – για ένα συναρπαστικό πάρτι μετά το τέλος του θρυλικού αγώνα Formula 1 στο Μονακό. Εκεί, σε μία πολυτελή βίλα που διαθέτει μέχρι και πριβέ καζίνο, συναντιούνται καλεσμένοι από όλα τα μέρη του κόσμου και από μία εποχή που ενώνει το παρελθόν με το μέλλον: Νέοι με casual ρούχα Casablanca σαν να ήρθαν απευθείας από έναν αγώνα τένις στα 90ς ή από ένα σαλέ μετά από μία χαλαρή κατάβαση πίστας, εντυπωσιακές παρουσίες με φορέματα που θυμίζουν φιγούρες από τράπουλα, πουκάμισα και jumpsuits βγαλμένα από μια βραδιά στην κοσμοπολίτικη γαλλική ριβιέρα των 70ς και παλτό ή σακάκια εμπνευσμένα από τα μωσαϊκά και τα χειροποίητα πλακάκια που δημιουργούσε ο παππούς του Tajer για τον Βασιλιά του Μαρόκο.

Μια συλλογή για τα πιο τρελά μας όνειρα, όπως μαρτυρά και η ντίσκο μουσική υπόκρουση της παρουσίασής της με το In My Wildest Dreams του Giorgio Moroder. Αφήνουμε το χειρόφρενο, πατάμε γκάζι και τρέχουμε με μόνο συνοδηγό τη φαντασία.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News