LIFE & ARTS

Serapis Maritime: Το brand που έφερε μία αύρα δημιουργικότητας στην Ελλάδα

Serapis Maritime: Το brand που έφερε μία αύρα δημιουργικότητας στην Ελλάδα

Μία υβριδική οντότητα που δημιουργεί έργα εμπνευσμένα από την αύρα της ελληνικής ναυτιλίας, του λιμανιού του Πειραιά, του ήλιου και της θάλασσας. Αυτή είναι η περιγραφή που δίνει το brand Serapis Maritime, μία καλλιτεχνική κολεκτίβα που έχει ως έδρα την Αθήνα και έχει σημειώσει διεθνή επιτυχία. 

Η μόδα, η σύγχρονη τέχνη και το design συναντούν τον ναυτικό κόσμο με τον πιο αναπάντεχο τρόπο, ενώ συνδετικός κρίκος τους είναι το νερό που μπορεί να θολώνει τα όρια και να φέρνει τα πάντα κοντά, όπως αναφέρεται και στο μανιφέστο του Serapis για τη συλλογή “All As One”. Η capsule συλλογή λανσαρίστηκε ως έκθεση στον χώρο ARCH με εμπνευσμένα ρούχα και αξεσουάρ, διακοσμητικά είδη και έργα τέχνης για το σπίτι, καθώς και ένα βιβλίο σε συνεργασία με τον φωτογράφο θαλασσινών τοπίων Άρη Κοροπούλη. Για την ανακοίνωση της εν λόγω έκθεσης δημοσιεύθηκε μία αφαιρετική καταχώρηση σε ναυτιλιακή εφημερίδα. Στη συνέχεια, η καταχώρηση μετατράπηκε σε έργο τέχνης για την έκθεση, το οποίο ήταν διαθέσιμο προς πώληση σε αριθμημένα αντίτυπα. 

Το Serapis Maritime είναι μία παιχνιδιάρικη νουβέλα τέχνης χωρίς αρχή, μέση και τέλος, που εκτυλίσσεται σε ένα σύγχρονο τοπίο νοτισμένο με αλμύρα και έχει για πρωταγωνιστές τους πολίτες όλου του κόσμου. Στην τελευταία συλλογή “In This Earthly Tent We Groan” τα ρευστά υφάσματα με μετάξι από το Σουφλί μετατρέπονται σε άνετα ρούχα διακοσμημένα με φωτογραφικά μοτίβα από την αρχιτεκτονική στον Πειραιά, τις ζωγραφιές ενός πληρώματος σε μία μάντρα πλοίων στο Πακιστάν ή τα φθινοπωρινά φύλλα που καίγονται όπως τα απαθανάτισε με την κάμερά του ένας ναύτης στην οροσειρά Άτλας στο Μαρόκο. Προσωπικά αγαπημένα: η “Mermaid” μεταξωτή θήκη για διακοσμητικό μαξιλάρι με φωτογραφία το μπράτσο ενός ναύτη που έχει κάνει τατουάζ μια γοργόνα και τα χρόνια που έχει δουλέψει στα πλοία, καθώς και το διχτυωτό φόρεμα “Stingrays” που με κάνει να φαντάζομαι ότι κολυμπάω στα ανοιχτά ανάμεσα σε αυτά τα εξωτικά θαλάσσια όντα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS