STYLE

Η νέα συλλογή t-shirts της Uniqlo σε συνεργασία με τον Haruki Murakami

Η νέα συλλογή t-shirts της Uniqlo σε συνεργασία με τον Haruki Murakami

Όταν τον ρώτησαν κάποια στιγμή αν θα ήθελε να είναι γάτα, ο Haruki Murakami απάντησε πως όχι, αλλά θα ήθελε να είναι άνεμος. Ο διάσημος συγγραφέας έχει ξεκινήσει να απαντάει σε ερωτήσεις θαυμαστών του στο Internet, είναι DJ και ραδιοφωνικός παραγωγός με το δικό του show στον Tokyo FM μιλώντας για τα blues της καραντίνας και, τελικά, αποδεικνύεται πως είναι και είδωλο της μόδας.

Η εταιρεία Uniqlo ανακοίνωσε τη νέα συνεργασία της με τον συγγραφέα για μία σειρά t-shirts εμπνευσμένα από τη ζωή και το έργο του Murakami. Σε ένα σχέδιο είναι ο ίδιος που παίζει μουσική παρέα με μια γάτα και στο μπλουζάκι γράφει ότι τα βιβλία, η μουσική και οι γάτες ήταν πάντα οι καλύτεροί του φίλοι. Ένα άλλο t-shirt είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημά του Norwegian Wood, το οποίο δανείστηκε το όνομά του από το ομώνυμο τραγούδι των Beatles, ενώ στη συλλογή ξεχωρίζουν και τα βιβλία του Heat the Wind Sing, Kafka on the Shore και Sputnik Sweetheart.

Γέλασα πολύ με το σκίτσο του Murakami ως DJ και τη γάτα συμπαρουσιάστρια στη ραδιοφωνική εκπομπή του, κάτι σε αυτό το σχέδιο μου έφτιαξε αμέσως τη διάθεση. Διαβάζοντας συνεντεύξεις του, έμαθα ότι πάντοτε αγαπούσε να ακούει μουσική με τις ώρες στο σπίτι του, γιατί πιστεύει ότι η καλή μουσική τον βοηθάει να γράφει καλύτερα. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όμως, άρχισε να νιώθει μοναξιά και έτσι, αποφάσισε να ακούει τη μουσική που θα διάλεγε έχοντας νοερά παρέα κι άλλους ανθρώπους που ένιωθαν όπως εκείνος. Ίσως γι’αυτό ένα από τα χρωματιστά σχέδια της συλλογής Uniqlo x Murakami δείχνει έναν άνθρωπο να χορεύει στο σπίτι του συντροφιά με μία σκιά που διαγράφεται στον τοίχο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News