LIFE & ARTS

Vans και Wacko Maria ενώνονται σε μια συλλογή – γιορτή της μουσικής

Vans και Wacko Maria ενώνονται σε μια συλλογή – γιορτή της μουσικής

Tο πρώτο πράγμα που βλέπεις μπαίνοντας στο instagram του ιαπωνικού fashion brand Wacko Maria είναι το «Guilty Parties» δίπλα στο όνομα. Το δεύτερο είναι το moto «Η μουσική είναι η σκανδάλη που πυροδοτεί τη φαντασία».

Το 1997 ο Atsuhiko Mori παράτησε την καριέρα του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και άρχισε να συχνάζει όλο και περισσότερο στα θρυλικά δισκάδικα και τα μικρά μπαρ του Τόκιο γεμάτα με βινύλια και σπάνια ιαπωνικά ουίσκι. Μπορώ να φανταστώ τον Atsuhiko Mori να τριγυρίζει σαν φιγούρα βγαλμένη από την αγαπημένη του καλτ ταινία «The Rockers», με πρωταγωνιστές Τζαμαϊκανούς μουσικούς με αθλητικές φόρμες που παίζουν ποδόσφαιρο σε αλάνες ακούγοντας ρέγκε. Προσπαθώντας να βρει το νέο cool look που θα συνδυάζει την αγάπη του για το διάσημο street style του Τόκιο, τη μουσική και τον κινηματογράφο, ο Atsuhiko Mori ίδρυσε το 2005 το μοναδικό brand Wacko Maria. 

Vans και Wacko Maria ενώνονται σε μια συλλογή – γιορτή της μουσικής-1

Έκτοτε, έχει ανοίξει το πρώτο κατάστημα για να στεγάσει το καλλιτεχνικό του όραμα για το brand χαρίζοντάς του το όνομα «Paradise Tokyo», ένας επίγειος παράδεισος για τους λάτρεις του ιαπωνικού στυλ, ενώ δεν έχει σταματήσει να εμπνέει την παγκόσμια σκηνή της μόδας και της μουσικής με τις ευφάνταστες συνεργασίες και τις συλλογές του που γίνονται sold-out μέσα σε λίγες ώρες. 

Οι συλλογές Vault της Vans είναι αφιερωμένες στην ανάδειξη της δημιουργικής έκφρασης και της δεξιοτεχνίας σε κάθε μορφή, επομένως η συνεργασία με το brand Wacko Maria ήταν κίνηση για την οποία ανυπομονούσα εδώ και καιρό. Vault by Vans και Wacko Maria κυκλοφορούν δύο special drops και η πρώτη συλλογή παρουσιάζει το μοντέλο Vans Authentic σε τρεις ιδιαίτερες αποχρώσεις με ιαπωνικά γραφικά εμπνευσμένα από την κουλτούρα του βινυλίου. 

Η φωτογράφιση για τη συλλογή μού θυμίζει τα πλάνα στην ταινία «Χαμένοι στη Μετάφραση» με φόντο τη θολή από την καταιγιστική ταχύτητα της ζωής διασταύρωση της Shibuya στο Τόκιο και τον χρόνο που παγώνει για πάντα μόλις ακούγονται οι πρώτες νότες του τραγουδιού «Just Like Honey».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS