Life & Arts Παρασκευή 27/11/2020, 13:54
STYLE

Το μοντέλο που εγκατέλειψε τις πασαρέλες λόγω θρησκείας

Το μοντέλο που εγκατέλειψε τις πασαρέλες λόγω θρησκείας

Η Αμερικανίδα Χαλίμα Άντεν ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον κόσμο της μόδας καθώς αυτός έρχεται σε σύγκρουση με τα θρησκευτικά της πιστεύω. Το 23χρονο μοντέλο έχει φωτογραφηθεί μεταξύ άλλων για τα εξώφυλλα της βρετανικής Vogue, της Vogue Arabia και του Allure.

Σε ανάρτηση στο Instagram είπε ότι η πανδημία του κορωνοϊού της έδωσε το χρόνο να σταματήσει και να σκεφτεί τις αξίες της ως μουσουλμάνας. «Το να είσαι hijabi είναι πραγματικά ένα ταξίδι με τα πάνω του και τα κάτω του» έγραψε. 

Αναφερόμενη σε περιπτώσεις που ως μοντέλο αποδέχθηκε δουλειές, οι οποίες ήταν ενάντια στα πιστεύω της, έγραψε: «Μπορώ μόνο τον εαυτό μου να κατηγορήσω που με ενδιέφερε περισσότερο η ευκαιρία από αυτό που είχε πραγματικά σημασία». Πρόσθεσε δε ότι είναι πρόβλημα το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετές στυλίστριες μουσουλμάνες μέσα στη βιομηχανία, που να κατανοούν ότι το να φοράς hijab είναι τόσο σημαντικό.

Η Χαλίμα, που γεννήθηκε σε προσφυγικό καταυλισμό της Κένυας από Σομαλούς γονείς, για να μεταναστεύσει στην Αμερική σε ηλικία 6 ετών, έλαβε μηνύματα στήριξης από τις Μπέλα και Τζίτζι Χαντίτ και τη Ριάννα. 

Η καριέρα της στο μόντελινγκ άρχισε στα 18 όταν το πρακτορείο IMG Models την είδε στους ημιτελικούς του Miss Minnesota USA. Ήταν η πρώτη γυναίκα που φόρεσε hijab στα καλλιστεία. Έχει συμμετάσχει σε καμπάνιες για την Fenty Beauty της Ριάννα και την Yeezy του Κάνιε Γουέστ.

Πηγή: BBC 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News