Business & Finance Δευτέρα 5/12/2022, 10:54
ΑΓΟΡΕΣ

Σήμα πώλησης από τη Morgan Stanley – Το ράλι εξαντλείται

Σήμα πώλησης από τη Morgan Stanley  – Το ράλι εξαντλείται

Στο τέλος του πλησιάζει το ράλι για τα αμερικανικά χρηματιστήρια, τα οποία αναμένεται να επιστρέψουν σύντομα σε bear market, σύμφωνα με την Morgan Stanley. O επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της τράπεζας για τη Wall Street, Michael Wilson, συστήνει στους επενδυτές να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους.

«Τώρα είμαστε πάλι πωλητές», αναφέρει ο Wilson και άλλοι αναλυτές της τράπεζας σε σχετικό σημείωμα. Αναμένουν ότι ο S&P 500 θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά, αφότου ξεπέρασε τον μέσο όρο 200 ημερών την περασμένη εβδομάδα. Εκτιμούν πως είναι σχετικά απίθανο να κινηθεί ανοδικά εφεξής.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ο Wilson θεωρούσε ότι τα αμερικανικά χρηματιστήρια ενδέχεται να βρίσκονται σε ζώνη διόρθωσης μέχρι το τέλος του έτους, προτού δεχθούν πίεση από τα αδύναμα εταιρικά αποτελέσματα στην αρχή του 2023. Σήμερα, όμως, εκτίμησε ότι ο S&P 500 θα κορυφωθεί στις 4.150 μονάδες, δηλαδή περίπου 2% άνω από τα τρέχοντα επίπεδα και ότι αυτό ενδέχεται να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι αναλυτές της JP Morgan, αλλά και της Goldman Sachs, αναμένουν πτώση, καθώς οι επενδυτές επεξεργάζονται το ενδεχόμενο μίας ύφεσης. Η Deutsche Bank αναμένει ράλι του S&P 500 το πρώτο τρίμηνο του 2023 και μετά πτώση έως και 33% το τρίτο τρίμηνο.

Ο Wilson από την πλευρά του, εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομίας και του πληθωρισμού το 2023, συστήνει στους επενδυτές να κρατήσουν αμυντική στάση στις μετοχές της υγείας, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και των βασικών καταναλωτικών αγαθών. Οι μετοχές μεγάλης ανάπτυξης, οι οποίες σε γενικές γραμμές επωφελούνται σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, δεν προβλέπεται να έχουν ώθηση το 2023 λόγω των κινδύνων στα εταιρικά κέρδη, δήλωσε ο Wilson.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήρια: Τρεις κορυφαίοι οίκοι βλέπουν βουτιά άνω του 20% το 2023

Πουλά στο ράλι η BofA: Το σοκ της ύφεσης θα είναι εξίσου μεγάλο με το σοκ του πληθωρισμού

JP Morgan: Βλέπει βουτιά των μετοχών το πρώτο εξάμηνο του 2023

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News