Business & Finance Τετάρτη 26/10/2022, 08:39
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Οι αγορές δεν έχουν πιάσει πάτο ακόμα

Goldman Sachs: Οι αγορές δεν έχουν πιάσει πάτο ακόμα

Η Wall Street δεν έχει πιάσει πάτο ακόμα, εκτιμούν οι αναλυτές της Goldman Sachs, καθώς πιστεύουν ότι οι αμερικανικές μετοχές δεν έχουν αποτιμήσει πλήρως την τελευταία αύξηση στις πραγματικές αποδόσεις και στις πιθανότητες της ύφεσης.

«Οι αποτιμήσεις των αμερικανικών μετοχών δεν προσφέρουν ένα ιστορικά μεγάλο premium έναντι των πραγματικών αποδόσεων που προσφέρουν τα ομόλογα και τα μετρητά», σημειώνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, σύμφωνα με το Bloomberg. «Μπορεί να υπάρξουν σημαντικά περιθώρια πτώσης εάν σημειωθεί μια κανονική ύφεση ή εάν οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι στην Ουκρανία και αλλού ενταθούν».

Goldman Sachs: Οι αγορές δεν έχουν πιάσει πάτο ακόμα-1

Η εκτίμηση της Goldman Sachs ότι οι αμερικανικές μετοχές δεν έχουν αποτιμήσει πλήρως τον κίνδυνο της ύφεσης έρχεται σε αντίθεση με όσα πιστεύουν η Citigroup και η JP Morgan, καθώς οι αναλυτές τους θεωρούν ότι η ύφεση έχει ήδη προεξοφληθεί.

Στην περίπτωση σοβαρής οικονομικής επιδείνωσης, η Goldman Sachs εκτιμά ότι ο S&P 500 θα πέσει στις 2.888 μονάδες, δηλαδή επίπεδα κατά 25% χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο.

Η επιφυλακτικότητα της Goldman Sachs έρχεται την ώρα που οι αγορές προσπαθούν να βρουν κάποια στήριξη. Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 8% από τις 12 Οκτωβρίου, όταν έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2020.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ύφεση σε ΗΠΑ και Ευρώπη βλέπουν οι CEOs των JP Morgan, Goldman Sachs

Ευρωπαϊκές αγορές: Τη χειρότερη χρονιά από το 2008 βλέπουν Goldman Sachs, BofA

JP Morgan: Μειώνει θέσεις στις μετοχές ο γνωστός αναλυτής Marko Kolanovic 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News