Business & Finance Πέμπτη 1/12/2022, 14:56
ΑΓΟΡΕΣ

JP Morgan: Βλέπει βουτιά των μετοχών το πρώτο εξάμηνο του 2023

JP Morgan: Βλέπει βουτιά των μετοχών το πρώτο εξάμηνο του 2023

Πτώση έως και 12% περιμένει για τις αμερικανικές μετοχές στο πρώτο εξάμηνο του 2023 η JP Morgan, με τις προβλέψεις της να ευθυγραμμίζονται με εκείνες των Goldman Sachs, Deutsche Bank και Morgan Stanley,   που επίσης προειδοποιούν για μια δύσκολη χρονιά.

Σύμφωνα με την JP Morgan, ο S&P 500 θα δοκιμάσει εκ νέου τα χαμηλά του τρέχοντος έτους μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023, κάτι που σημαίνει ότι θα πέσει κατά 12% από τα τρέχοντα επίπεδα, με φόντο μία ήπια ύφεση και τις αυξήσεις επιτοκίων της Fed.

«Δεν περιμένουμε ότι το εποικοδομητικό περιβάλλον της ανάπτυξης θα συνεχιστεί το 2023», σημειώνουν οι αναλυτές του οίκου, σύμφωνα με το Bloomberg. «Τα θεμελιώδη πιθανότατα θα επιδεινωθούν, καθώς οι χρηματοοικονομικές συνθήκες συνεχίζουν να σφίγγουν και η νομισματική πολιτική γίνεται ακόμα πιο περιοριστική».

Η JP Morgan προβλέπει ότι η στροφή της Fed από την πολιτική της νομισματικής σύσφιγξης θα πυροδοτήσει μια ανάκαμψη των χρηματιστηρίων κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Η τιμή-στόχος των 4.200 μονάδων που δίνει ο οίκος για τον S&P 500 για το τέλος του έτους προβλέπει περιθώριο ανόδου περίπου 3% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Κατά τα άλλα, η JP Morgan προβλέπει ότι τα εταιρικά κέρδη θα μειωθούν κατά 10% στην Ευρωζώνη και 4% στην Ιαπωνία, με τη μεταβλητότητα στις αγορές να παραμένει υψηλότερα του μακροπρόθεσμου μέσου όρου.

Ο οίκος θεωρεί ότι η αναλογία ρίσκου/ανταμοιβής του S&P 500 δεν είναι ελκυστική σε σχέση με άλλες αγορές, ενώ από τα ανεπτυγμένα χρηματιστήρια, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το top pick του. Η Ευρωζώνη δεν είχε ποτέ τόσο ελκυστικές αποτιμήσεις έναντι των ΗΠΑ, παρότι αντιμετωπίζει μια ύφεση και γεωπολιτικούς κινδύνους, σημειώνουν οι αναλυτές.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Bank: Όλες οι αγορές σε ράλι τον Νοέμβριο – Αλλά ίσως είναι πρόσκαιρο

Macquarie Asset Management: Πτωτικά τα χρηματιστήρια το 2023

Morgan Stanley: Προειδοποιεί για βουτιά 24% του S&P 500 τους επόμενους μήνες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News