ΑΓΟΡΕΣ

Πουλά στο ράλι η BofA: Το σοκ της ύφεσης θα είναι εξίσου μεγάλο με το σοκ του πληθωρισμού

Πουλά στο ράλι η BofA: Το σοκ της ύφεσης θα είναι εξίσου μεγάλο με το σοκ του πληθωρισμού

Να βγουν πωλητές στο ράλι των μετοχών συστήνει στους πελάτες της η Bank of America, με την ομάδα στρατηγικής ανάλυσης του οίκου, υπό τον Michael Hartnett, να προειδοποιεί ότι το σοκ του πληθωρισμού τελείωσε, το σοκ των επιτοκίων τελειώνει, αλλά το σοκ της ύφεσης μόλις αρχίζει. «Η μεγάλη ύφεση του 2023 θα είναι εξίσου σοκαριστική με τον υψηλό πληθωρισμό του 2022», τονίζουν.

Πουλά στο ράλι η BofA: Το σοκ της ύφεσης θα είναι εξίσου μεγάλο με το σοκ του πληθωρισμού-1

Η άποψη της Bank of America είναι ότι η αισιοδοξία των επενδυτών γύρω από την πορεία της αγοράς εργασίας και τη στροφή της Fed είναι υπερβολική. Για τους αναλυτές της, το μεγάλο ζήτημα είναι η αγορά εργασίας: «Οι ‘ταύροι’ χρειάζονται να μειωθεί απότομα ο ρυθμός αύξησης των μισθών χωρίς να υπάρξουν μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας. Οι ‘αρκούδες’ σαν εμάς ανησυχούν ότι η ανεργία το 2023 θα είναι εξίσου σοκαριστική για το καταναλωτικό κλίμα όσο ήταν ο πληθωρισμός το 2022», εξηγούν. 

Πουλά στο ράλι η BofA: Το σοκ της ύφεσης θα είναι εξίσου μεγάλο με το σοκ του πληθωρισμού-2

«Βγαίνουμε πωλητές στα ράλι ρίσκου από εδώ και πέρα, καθώς η αγορά έχει προεξοφλήσει πολύ επιθετικά τη στροφή της Fed εξαιτίας των  αρνητικών στοιχείων  από την αγορά εργασίας», σημειώνουν, εκτιμώντας ότι το bear market δεν έχει τελειώσει.

Εν αναμονή, λοιπόν, σοκαριστικών εξελίξεων στην αμερικανική αγορά εργασίας, η Bank of America προτιμά τα ομόλογα έναντι των μετοχών για το πρώτο εξάμηνο του 2023, ενώ επισημαίνει ότι η ιστορία δικαιολογεί ενδεχομένως και μία προτίμηση στα εμπορεύματα για ένα διάστημα.

Άλλωστε, τα τρία μεγάλα επενδυτικά θέματα του 2023, σύμφωνα με την BofA, αναμένεται να είναι η παγκόσμια ύφεση, το άνοιγμα της οικονομίας της Κίνας και η επιστροφή των βιομηχανιών (reshoring) σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Οι απόψεις της Bank of America ευθυγραμμίζονται με εκείνες άλλων μεγάλων επενδυτικών οίκων, που προβλέπουν ότι τουλάχιστον το πρώτο διάστημα του 2023 θα είναι δύσκολο για τη Wall Street. 

Η JP Morgan προειδοποιεί για πτώση έως και 12% στις αμερικανικές μετοχές στο πρώτο εξάμηνο του 2023, ενώ ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley για τη Wall Street, Mike Wilson, εκτίμησε ότι ο S&P 500 θα μπορούσε να πέσει στις 3.000 μονάδες τους πρώτους μήνες του 2023. 

Διαβάστε επίσης: 

JP Morgan: Βλέπει βουτιά των μετοχών το πρώτο εξάμηνο του 2023

Deutsche Bank: Όλες οι αγορές σε ράλι τον Νοέμβριο – Αλλά ίσως είναι πρόσκαιρο

Morgan Stanley: Προειδοποιεί για βουτιά 24% του S&P 500 τους επόμενους μήνες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News