Business & Finance Τετάρτη 30/11/2022, 14:22
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Χαμηλές πτήσεις με υψηλό τζίρο 

Χρηματιστήριο: Χαμηλές πτήσεις με υψηλό τζίρο 

Αναστροφή πορείας σε σχέση με το πρωί έχει κάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές έχουν επιδοθεί σε ρευστοποιήσεις. Η συναλλακτική δραστηριότητα ωστόσο έχει ανεβάσει ρυθμούς σε σχέση με την τάση που θέλει χαμηλούς τζίρους, μια τάση που τείνει να επικρατήσει και να χαρακτηρίσει την τρέχουσα χρονιά.

Η αναδιοργάνωση των χαρτοφυλακίων είθισται να πραγματοποιείται στο κλείσιμο του Νοεμβρίου, εξού και ο ανεβασμένος σήμερα τζίρος. 

Αγώνας με τις 910 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης όχι μόνο παρέδωσε τα κέρδη που εμφάνιζε το πρωί, αλλά έφθασε χαμηλότερα των 910 μονάδων, ένα επίπεδο το οποίο με την υποχώρησή του της τάξεως του 0,19% το διασώζει επί της παρούσης (910,11 μονάδες). Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 52 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών τα 11 εκατ. μετοχές. 

Οριακά χαμηλότερα εντούτοις του μηδενός κινείται ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, χαμηλότερα στο -0,20% διαπραγματεύεται αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης. Με τις τρεις από τις τέσσερις μετοχές των συστημικών τραπεζών σε θετικό έδαφος (Alpha Bank +0,53%, Eurobank +0,28%, Εθνική +0,56%, Πειραιώς -0,99%)

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, κλυδωνισμούς δέχονται οι μετοχές του ομίλου Τέρνα κι ενώ από αύριο η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή (-2,40%) θα διαπραγματεύεται στον δείκτη MSCI Greece Standard. Ακόμη χαμηλότερα στο -3,07% βρίσκεται η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα.
Στην άλλη άκρη του FTSE 25 ξεχωρίζουν οι μετοχές των Jumbo και Βιοχάλκο με άνοδο 1,60% και 1,20% αντίστοιχα. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurostat: Στο 9% έπεσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 10% στην Ευρωζώνη

Intralot: Στα 88 εκατ. ευρώ τα EBITDA εννεαμήνου

Eurobank: Έντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο Tier II

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News