BUSINESS & FINANCE

BofA: Ανεβαίνει στις προτιμήσεις το ΧΑ – Υψηλή ανάπτυξη στα εταιρικά κέρδη

BofA: Ανεβαίνει στις προτιμήσεις το ΧΑ – Υψηλή ανάπτυξη στα εταιρικά κέρδη

Ανεβαίνει ανάμεσα στις επιλογές της Bank of America το Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς οι αναλυτές του αμερικανικού επενδυτικού οίκου δηλώνουν bullish απέναντι στις αγορές της κατηγορίας EEMEA (Αναδυόμενη Ευρώπη, Μ. Ανατολή, Αφρική) για το 2023.

Σύμφωνα με την έκθεση στρατηγικής της BofA για τα χρηματιστήρια EEMEA το 2023, το Χρηματιστήριο της Αθήνας βελτίωσε την ελκυστικότητά του τον τελευταίο μήνα, κάτι που αποδίδεται στις βελτιωμένες προοπτικές για την εταιρική κερδοφορία.

BofA: Ανεβαίνει στις προτιμήσεις το ΧΑ – Υψηλή ανάπτυξη στα εταιρικά κέρδη-1

Η BofA δηλώνει επιφυλακτική για τις αγορές αυτές κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, αλλά αισιόδοξη (bullish) για το σύνολο της χρονιάς που έρχεται. Όταν η Fed θα έχει τελειώσει τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής της και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα αρχίσουν να μετριάζονται, οι αγορές EEMEA θα φαίνονται καλύτερες, εξηγούν οι αναλυτές.

Στην κορυφή των προτιμήσεών τους βρίσκεται η αγορά της Τουρκίας, κάτι που ο οίκος αποδίδει στις θέσεις των επενδυτών και το ισχυρό momentum της εταιρικής κερδοφορίας, παρά την επίμονη μακροοικονομική αβεβαιότητα.  

BofA: Ανεβαίνει στις προτιμήσεις το ΧΑ – Υψηλή ανάπτυξη στα εταιρικά κέρδη-2

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σαουδική Αραβία, ακολουθεί η Τσεχία, το Κουβέιτ και η Ελλάδα.

BofA: Ανεβαίνει στις προτιμήσεις το ΧΑ – Υψηλή ανάπτυξη στα εταιρικά κέρδη-3

Σύμφωνα με τα στοιχεία της BofA, τα εταιρικά κέρδη της ελληνικής αγοράς θα αυξηθούν κατά 37,6% τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το P/E διαμορφώνεται κάτω από τον ιστορικό μέσο όρο.

BofA: Ανεβαίνει στις προτιμήσεις το ΧΑ – Υψηλή ανάπτυξη στα εταιρικά κέρδη-4

Η BofA έχει συμπεριλάβει τη μετοχή της Mytilineos στο top 20 των τίτλων που σκοράρουν καλύτερα σε έξι κριτήρια που χρησιμοποιεί.

Αντίθετα, η ΔΕΗ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 20 μετοχές που σκοράρουν χειρότερα στα ίδια κριτήρια.

Mytilineos και Alpha Bank είναι ανάμεσα στις 20 μετοχές της κατηγορίας με την υψηλότερη ανάπτυξη εταιρικών κερδών, ενώ η ΔΕΗ είναι ανάμεσα σε εκείνες με τη χειρότερη ανάπτυξη στα EPS.

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Bank: Οι ελληνικές τράπεζες είναι πιο ασφαλείς από τις ευρωπαϊκές

Axia Research: Ανεβάζει τις τιμές-στόχους για τις τράπεζες – Buy

Jefferies: Θύλακες αισιοδοξίας στην Ευρώπη – Bullish για Ελλάδα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News