ΑΓΟΡΕΣ

Deutsche Bank: Μία αγορά «σώθηκε» το γ΄ τρίμηνο – Η επίδοση του ΧΑ

Deutsche Bank: Μία αγορά «σώθηκε» το γ΄ τρίμηνο – Η επίδοση του ΧΑ

Μόνο μία από τις 38 επενδύσεις από όλο τον κόσμο που παρακολουθεί η Deutsche Bank «γλίτωσε» από το sell off του τρίτου τριμήνου. Τα στοιχεία του γερμανικού επενδυτικού οίκου δείχνουν ότι όλες οι επενδύσεις έκλεισαν στο κόκκινο, με εξαίρεση τον δείκτη Bovespa που παρακολουθεί την πορεία των μετοχών της Βραζιλίας. Το Χρηματιστήριο της Αθήνας, που υποχώρησε κατά 1,1% το τρίτο τρίμηνο, ήταν ανάμεσα σε αυτά που δέχθηκαν τις μικρότερες πιέσεις, με αποτέλεσμα οι απώλειές του από τις αρχές του έτους να διαμορφώνονται στο 9,5%.

Deutsche Bank: Μία αγορά «σώθηκε» το γ΄ τρίμηνο – Η επίδοση του ΧΑ-1

Όπως σημειώνει η Deutsche Bank, το τρίτο τρίμηνο είχε μεγάλες διακυμάνσεις για τις αγορές, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για μια ύφεση εντάθηκαν, λόγω της αυστηρής στάσης των κεντρικών τραπεζών, της διατάραξης των προμηθειών ενέργειας στην Ευρώπη και του sell off που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της νέας βρετανικής κυβέρνησης.

Deutsche Bank: Μία αγορά «σώθηκε» το γ΄ τρίμηνο – Η επίδοση του ΧΑ-2

«Υπό αυτές τις συνθήκες, οι μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες έχασαν έδαφος για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, κάτι που είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει από την χρηματοοικονομική κρίση», εξηγούν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, αυτό που τρόμαξε τις αγορές περισσότερο κατά τη διάρκεια του τριμήνου και ειδικά του Σεπτεμβρίου, ήταν η αποφασιστικότητα των κεντρικών τραπεζών να συνεχίσουν τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής ακόμα και εάν αυτή προκαλέσει επιβράδυνση των οικονομιών.

Deutsche Bank: Μία αγορά «σώθηκε» το γ΄ τρίμηνο – Η επίδοση του ΧΑ-3

Έτσι, το τρίτο τρίμηνο έκλεισε με απώλειες 4,9% για τον S&P 500 και 4,2% για τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600, με τις απώλειές τους από τις αρχές του έτους να διευρύνονται στο 23,9% και 18% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: 

Goldman Sachs: Στις 900 μονάδες χαμηλώνει την τιμή-στόχο για το ΧΑ

Κόντρα σε Goldman-BlackRock η JP Morgan: Δημιουργούνται συνθήκες «πάτου» στις αγορές

Goldman Sachs: Σήμα εξόδου από τα χρηματιστήρια – Πού επενδύει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News