Business & Finance Τετάρτη 30/11/2022, 10:38
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Έντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο Tier II

Eurobank: Έντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο Tier II

Το επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο από ξένους όσο και από εγχώριους επενδυτές προσέλκυσε η χθεσινή έκδοση του ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης (subordinated Tier II) ύψους 300 εκατ. ευρώ της Eurobank, όπως αναφέρει η τράπεζα με ανακοίνωσή της. 

Συγκεκριμένα, οι συνολικές προσφορές ανήλθαν στο ποσό των 825 εκατ. ευρώ από 95 διαφορετικούς επενδυτές, υπερκαλύπτοντας το ποσό της ζήτησης κατά 2,7 φορές. 

H συμμετοχή από ξένους επενδυτές αντιπροσωπεύει περίπου το 66% του βιβλίου, προερχόμενη κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο (38%) και τη Γαλλία (12%). Το 59% κατανεμήθηκε σε Διαχειριστές Κεφαλαίων (Asset Managers) και Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων (Hedge Funds) και το 38% κατανεμήθηκε σε Τράπεζες και Τράπεζες Ιδιωτών (Private Banks). 

Υπενθυμίζεται ότι το ομόλογο έχει ημερομηνία λήξης στις 6 Δεκεμβρίου 2032, με δυνατότητα ανάκλησης στις 6 Δεκεμβρίου 2027 (10NC5) και ετήσιο τοκομερίδιο 10%. Η ημερομηνία διακανονισμού είναι στις 6 Δεκεμβρίου 2022 και τα ομόλογα θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου (στην αγορά Euro MTF). Η συναλλαγή σηματοδοτεί την πρώτη έκδοση τίτλων μειωμένης εξασφάλισης της Eurobank στις διεθνείς αγορές, μετά την επιστροφή της στις αγορές κεφαλαίων τον Μάιο του 2021. 

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν μέσω της έκδοσης θα συνεισφέρουν στην κάλυψη των υποχρεώσεων του ομίλου της Eurobank όσον αφορά τον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και θα διατεθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς της τράπεζας Eurobank .  

Οι συντονιστές της έκδοσης ήταν οι Bank of America, Barclays, JP Morgan και Morgan Stanley. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα Investor Relations [email protected].

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurobank: Άνω των  800 εκατ. οι προσφορές για το ομόλογο Tier II – Στο 10,25% το επιτόκιο

Eurobank: Εκδίδει 5ετές ομόλογο Tier 2 – Στόχος η άντληση 300 εκατ. ευρώ

Στους “Financial’s Finest” της Morgan Stanley η Eurobank

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News