Business & Finance Τετάρτη 30/11/2022, 12:00
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει ανοδικά με ενισχυμένο τζίρο 

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει ανοδικά με ενισχυμένο τζίρο 

Τα κέρδη του από χθες επεκτείνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών και όπως χθες έτσι και σήμερα κινείται με μικρά βήματα. Εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, η κινητικότητα σήμερα είναι έντονη στην τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου στην οποία συνηθίζεται οι θεσμικοί επενδυτές να κλείνουν θέσεις και να διαμορφώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους. 

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή έχει συμπεριληφθεί στον δείκτη MSCI Greece Standard και από αύριο διαγράφεται από τον MSCI Greece Small Cap, δίχως να προστεθεί κάποια μετοχή. 

Αυξημένος τζίρος

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει ήπια άνοδο της τάξεως του 0,46% και διαπραγματεύεται πέριξ των 916 μονάδων. Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 23 εκατ. ευρώ και αναμένεται να κλείσει σε υψηλά επίπεδα, ενώ ο όγκος συναλλαγών έχει ανέλθει στα 3,5 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης κινείται υψηλότερα κατά 0,56% και της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης κατά 0,29%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης προσεγγίζει το +1%, καθώς οι μετοχές των τραπεζών είναι μεταξύ εκείνων της υψηλής κεφαλαιοποίησης με τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή.  Ξεχωρίζουν ωστόσο οι μετοχές των Jumbo και ΑΔΜΗΕ με άνοδο 1,74% και 1,23% αντίστοιχα. Πιέσεις ασκούνται στις μετοχές του ομίλου Τέρνα, με αυτή της ΓΕΚ Τέρνα να υποχωρεί κατά 1,95% και της Τέρνα Ενεργειακή κατά 1,30%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Intralot: Στα 88 εκατ. ευρώ τα EBITDA εννεαμήνου

Eurobank: Έντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ομόλογο Tier II

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News