Business & Finance Τρίτη 29/11/2022, 11:58
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Επέστρεψε σε άνοδο και μαζί οι 910 μονάδες

Χρηματιστήριο: Επέστρεψε σε άνοδο και μαζί οι 910 μονάδες

Μετά από δύο συνεδριάσεις στις οποίες σημείωσε απώλειες, το Χρηματιστήριο Αθηνών επέστρεψε σήμερα στην ανοδική πορεία που καταγράφει στο μεγαλύτερο μέρος του Νοεμβρίου στην προτελευταία συνεδρίαση για να ολοκληρωθεί.

Με τις ανησυχίες αναφορικά με τις αναταραχές στην Κίνα να έχουν ατονήσει, οι επενδυτές στην Ευρώπη κινούνται πιο συντηρητικά από τους ομολόγους τους στη Λεωφόρο Αθηνών. Αντιθέτως δείχνουν μια προτίμηση στα κρατικά ομόλογα οι αποδόσεις στην αγορά της Ευρωζώνης υποχωρούν από 8 έως 10 μονάδες βάσης. Στην ΗΔΑΤ η απόδοση της ελληνικής δεκαετίας αποκλιμακώνεται κατά 7 μονάδες βάσης και έχει περιορισθεί στο 4,09%. 

Στο μεταξύ συνεχίζεται το Roadshow του ελληνικού χρηματιστηρίου στο Λονδίνο, όπου χθες παρευρέθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Κερδήθηκαν οι 910 μονάδες

Ο Γενικός Δείκτης με την άνοδο της τάξεως του 0,35% που σημειώνει έχει ανέβει στις 910,4 μονάδες, ένα επίπεδο το οποίο το έχασε χθες μετά τις απώλειες 1,15%, στη χειρότερη ημέρα από τις 16 Νοεμβρίου. Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 7,6 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει ανέλθει στα 2 εκατ. μετοχές.

Αντίθετες πορείες ακολουθούν οι Δείκτης Υψηλής και Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, με τον μεν πρώτο να καταγράφει κέρδη περί του 0,40% και τον μεν δεύτερο να υποχωρεί κατά 0,22%. Άνοδο περί του 0,35% σημειώνει ο δείκτης των τραπεζών. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, περιορισμένης εμβέλειας οι μεταβολές που καταγράφουν οι μετοχές, με μόλις τρεις να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος και η μία εξ αυτών οριακά (ΟΤΕ -0,07%). Χαμηλότερα κατά 0,49% κινείται η μετοχή της Τιτάν και κατά 0,32% της Quest. 

Σε αυτό το στάδιο οι μετοχές που έχουν ξεχωρίσει είναι του ΑΔΜΗΕ (+2,44%) παίρνοντας ώθηση από την ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας με τη Lamda Hellix στην Κρήτη, των ΕΛΠΕ (+1,75%) και της Coca Cola (+1,24%).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurobank: Άνοιξε το βιβλίο για το Tier 2 ομόλογο – Στο 10,5% το αρχικό επιτόκιο

Grid Telecom και Lamda Hellix επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News