Business & Finance Τρίτη 15/11/2022, 21:08
ΑΓΟΡΕΣ

Κρυπτονομίσματα: Έρχεται νέο «κανόνι» από τη BlockFi

Κρυπτονομίσματα: Έρχεται νέο «κανόνι» από τη BlockFi

Νέο «κανόνι» αναμένεται να «σκάσει» στην αγορά, καθώς η τράπεζα κρυπτονομισμάτων, η BlockFi, ετοιμάζεται να καταθέσει και αυτή αίτηση για να υπαχθεί σε καθεστώς πτώχευσης από τη στιγμή που πελάτες της έσπευσαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, αναγνωρίζοντας ότι έχει «σημαντική έκθεση» στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων FTX, σύμφωνα με τη WSJ, που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος. 

Η BlockFi «πάγωσε» τις αναλήψεις και περιόρισε τη δραστηριότητα στην πλατφόρμα της την προηγούμενη εβδομάδα, με την επισήμανση ότι δεν είναι σε θέση να διεκπεραιώνει τις δραστηριότητές της με τον συνήθη τρόπο λαμβάνοντας υπόψη την έντονη αβεβαιότητα γύρω από το FTX. Μάλιστα, τώρα η BlockFi σχεδιάζει να περικόψει μέρος των θέσεων εργασίας της, ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζεται για αίτηση για να υπαγωγή στο Άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα, σύμφωνα με πηγές. 

Η ίδια η εταιρεία έχει αποφύγει κάθε σχόλιο. Εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι φήμες, τότε η BlockFi, με έδρα το Τζέρσι Σίτι, θα αποτελέσει το τελευταίο θύμα της ξαφνικής κατάρρευσης της αυτοκρατορίας του Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ, που απαρτίζεται από το FTX, την εταιρεία επενδύσεων Alameda Research και περισσότερες από 100 συνδεδεμένες οντότητες. 

Σε σημείωσή της τη Δευτέρα, η BlockFi ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει «σημαντική έκθεση» στο FTX και στην Alameda, συμπεριλαμβανομένων και δανείων προς την Αlameda, ενεργητικού που διακρατείται από το FTX.com και κεφάλαια από την πιστωτική γραμμή της με την FTX US. Αρνήθηκε ωστόσο ότι η πλειονότητα αυτών των κεφαλαίων της βρίσκονται δεσμευμένα στο FTX. 

Πηγές αποκάλυψαν δε ότι η εταιρεία βρίσκεται τελευταίως σε συνεργασία με τον Kenric Kattner, εταίρο της Haynes & Boone ειδικό σε θέματα πτώχευσης. 

Η BlockFi είναι μία από τις πολλές εταιρείες που υπέγραψαν συμφωνία για να διασωθούν από το FTX στη διάρκεια τη μίνι κραχ των κρυπτονομισμάτων το καλοκαίρι μετά την απότομη πτώση των τιμών των cryptos. Τον Ιούλιο, είχε λάβει πίστωση της τάξης των 400 εκατ.δολαρίων από το FTX, η οποία έδιδε στο τελευταίο και την επιλογή να αγοράσει την εταιρεία. 

Με βάση στοιχεία του 2021, οι καταθέσεις των πελατών της BlockFi κυμαίνονταν στα 14 έως 20 δισ.δολάρια, ενώ είχε δανείσει 7,5 δισ.δολάρια, σύμφωνα με πηγές. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από WSJ

 

Διαβάστε επίσης:

Νέο χτύπημα για τα cryptos: «Είναι μισή απάτη και μισή αυταπάτη»

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς: Ποιος είναι ο «CZ» που θα σώσει το crypto

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News