Business & Finance Δευτέρα 14/11/2022, 20:46
ΑΓΟΡΕΣ

Bafin: Τα κρυπτονομίσματα χρειάζονται ένα παγκόσμιο ρυθμιστικό σύστημα

Bafin: Τα κρυπτονομίσματα χρειάζονται ένα παγκόσμιο ρυθμιστικό σύστημα

Τα κρυπτονομίσματα πρέπει να υπόκεινται σε παγκόσμιους κανόνες εάν υιοθετηθούν από τον κόσμο των χρηματοοικονομικών και εκθέσουν τράπεζες και ευρύτερο φάσμα επενδυτών σε κίνδυνο, προειδοποίησε σήμερα η κορυφαία ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας.

«Αυτό που ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό σχετικά με αυτό που είδαμε τις τελευταίες ημέρες, εβδομάδες και μήνες είναι η προστασία των καταναλωτών», είπε ο Μπράνσον. «Επί του παρόντος λύνουμε αυτό το πρόβλημα μέσω του αποκλεισμού και λέγοντας ότι οι επενδυτές πρέπει να αποφασίσουν εάν θα παίξουν σε ένα συγκεκριμένο καζίνο που δεν έχει καμία σχέση με το ρυθμιζόμενο σύστημα, όπου κανένας Γερμανός ή Ευρωπαίος επόπτης ή ρυθμιστής δεν θα βοηθήσει. Το ερώτημα είναι πόσο βιώσιμη είναι αυτή η στρατηγική;».

Ο επικεφαλής της Bafin ανέφερε ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είτε πρέπει να αποκλειστεί, χτίζοντας ένα «πολύ, πολύ ισχυρό τείχος» γύρω από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα ή ρυθμίζοντας τον κλάδο και «μετά να δούμε αν τα κρυπτονομίσματα είναι σε πραγματικό ανταγωνισμό με τα χρηματικά ποσά».

Τα κρυπτονομίσματα είναι επίσης «μαζικά επιρρεπή σε κινδύνους ξεπλύματος χρήματος», είπε ο Μπράνσον. Γι’ αυτό και ένα σύνολο κανόνων για τη βιομηχανία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι μόνο από την Ευρώπη, είπε.

«Πολλά από αυτά που έχουμε δει πρόσφατα έχουν συμβεί πολύ μακριά από εμάς, αν μπορείτε να καταλάβετε πού είναι», είπε ο Μπράνσον. «Πρέπει πραγματικά να αφήσετε το συγκεκριμένο παίκτη να βυθιστεί: κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται ορισμένες μεγάλες πλατφόρμες», σημείωσε. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Σφαγή στα κρυπτονομίσματα: Το FTX έδωσε τη χαριστική βολή

Η Lehman Brothers των κρυπτονομισμάτων

Η πτώχευση της FTX και τα κεφάλαια που λείπουν

 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News