Business & Finance Τρίτη 15/11/2022, 11:01
ΑΓΟΡΕΣ

Τέλος η μεγάλη «φουρτούνα» στα cryptos: Η σανίδα σωτηρίας της Binance

Τέλος η μεγάλη «φουρτούνα» στα cryptos: Η σανίδα σωτηρίας της Binance

Σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με την πανωλεθρία του σαββατοκύριακου είναι το κλίμα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, καθώς η Binance, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο για cryptos στον κόσμο, δεσμεύτηκε χθες το βράδυ να δημιουργήσει ταμείο ανάκαμψης της βιομηχανίας.

Οι ελπίδες των επενδυτών για αναβίωση της αγοράς μετά την πτώχευση του FTX, άλλοτε ενός από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, ενθαρρύνθηκαν τις τελευταίες ώρες. Χθες το βράδυ, ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng «CZ» Zhao αυτοανακηρύχθηκε «σωτήρας» των κρυπτονομισμάτων: σε μία σειρά από tweets τις τελευταίες ημέρες υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την αγορά και τελικά ανακοίνωσε ότι η Binance δημιουργεί ένα ταμείο ανάκαμψης της βιομηχανίας, ώστε να βοηθήσει σε πρότζεκτ, τα οποία είναι μεν ισχυρά, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

«Τα κρυπτονομίσματα δεν φεύγουν. Είμαστε ακόμη εδώ. Ας ξαναχτίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Zhao σε ανάρτησή του στο Twitter.

Οι επενδυτές αναμένοντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ταμείο αυτό έδωσαν ώθηση στην αγορά: το Bitcoin καταγράφει κέρδη της τάξης του 1,01% και λίγο πριν τις 11 ώρα Ελλάδος βρίσκεται περίπου στα 16.906 δολάρια. Αντίστοιχα, το Ethereum καταγράφει άνοδο 1,2% στα 1.274 δολάρια. Σύμφωνα με το CoinMarketCap, η παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων αποτιμάται σε 850,8 δισ. δολάρια, καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 0,97% σε σχέση με χθες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ανάκαμψη του κλίματος συνέβαλε και η ανάρτηση του Έλον Μασκ ότι το Bitcoin «θα τα καταφέρει», αλλά ίσως περάσει πρώτα ένας μεγάλος κρυπτοχειμώνας. Μάλιστα, αμέσως μετά την ανάρτηση, το Dogecoin, το οποίο συνδέεται επί πολύ καιρό με τον δισεκατομμυριούχο, άρχισε να κινείται ανοδικά.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στο success story του FTX: Αίτημα πτώχευσης και παραίτηση του ιδρυτή του

H Lehman Brothers του crypto: Τι σημαίνει για την αγορά η χρεοκοπία του FTX

Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ: Το «μαγικό κουτί» με τις επενδύσεις του που δεν είχε καμία αξία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News