Business & Finance Τρίτη 8/11/2022, 14:33
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Χαμηλές πτήσεις με στόχο τις 890 μονάδες

Χρηματιστήριο: Χαμηλές πτήσεις με στόχο τις 890 μονάδες

Ελαφρώς ταχύτητα έχει κατεβάσει το Χρηματιστήριο Αθηνών σε σχέση με το πρωί, διατηρείται όμως σε άνοδο ωστόσο διαπραγματεύεται χαμηλότερα των 890 μονάδων. Η συναλλακτική δραστηριότητα κινείται υποτονικά κι έτσι από το ελληνικό χρηματιστήριο απουσιάζουν οι μεγάλου εύρους εξάρσεις. 

Τον προωθητικό ρόλο έχουν αναλάβει οι μετοχές της Coca Cola (μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το εννεάμηνο) και των πετρελαϊκών (σύσταση αγοράς από τη Eurobank Equities). Αντιθέτως «παθητικό» ρόλο κρατούν οι μετοχές των τραπεζών κι ενώ χθες ο οίκος αξιολόγησης Moody’s προχώρησε σε αναβάθμισή τους

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο 0,42%, μία άνοδος που τον έχει φέρει ελάχιστα μεν, χαμηλότερα δε των 890 μονάδων και συγκεκριμένα στις 889,01 μονάδες. Στο πρώιμο στάδιο της σημερινής συνεδρίασης, ο ΓΔ ανήλθε έως τις 894 μονάδες (υψηλό ημέρας) και σε εκείνο το σημείο απείχε μόλις 5 μονάδες για να έρθει στην απόλυτη ισορροπία σε σχέση με την έναρξη του τρέχοντος έτους. 

Ο τζίρος και σήμερα κινείται σε χαμηλά επίπεδα διαμορφούμενος στα 21 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει ανέλθει στα 6 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης προσθέτει 0,43%, με τον Mid Cap να υποχωρεί οριακά κατά 0,07% και τον τραπεζικό δείκτη να βρίσκεται στο +0,12%.

Η μετοχή της Coca Cola με διαφορά είναι αυτή από την υψηλή κεφαλαιοποίηση που παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα με άλμα 3,39%. Ακολουθεί αυτή των ΕΛΠΕ (+1,82%), Aegean (+1,05%) και Motor Oil (+0,95%).

Στην αντίπερα όχθη, η μετοχή της Jumbo καταγράφει απώλειες 1,07%, ενώ Τέρνα Ενεργειακή, Mytilineos και Σαράντης διαπραγματεύονται πέριξ του -0,80%. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurobank Χρηματιστηριακή: Συστήνει αγορά για ΕΛΠΕ, Motor Oil – Τι λέει για τη φορολόγηση των υπερ-κερδών

Coca-Cola: Aναμένει λειτουργικά κέρδη 900 εκατ. ευρώ το 2022

Moody’s: Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News