Business & Finance Τρίτη 8/11/2022, 11:41
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: «Έπεσε» και το εμπόδιο των 890 μονάδων

Χρηματιστήριο: «Έπεσε» και το εμπόδιο των 890 μονάδων

Ανοδικά συνεχίζει και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών στον απόηχο της χθεσινής αναβάθμισης των ελληνικών τραπεζών από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s κατά μία ή δύο βαθμίδες. Σύμφωνα με την έκθεση, ο κύριος μοχλός αξιολόγησης είναι η βελτιωμένη οικονομική θέση της Ελλάδας, με καλύτερες συνθήκες λειτουργίας και πιστώσεων που παρέχουν ένα πιο υποστηρικτικό περιβάλλον λειτουργίας για τις τράπεζες της χώρας. 

Παράλληλα η εβδομάδα αυτή, είναι εβδομάδα ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων των τραπεζών για το εννεάμηνο του 2022. 

Η πρωινή εικόνα

Ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,65% και με τη μεταβολή αυτή έχει υπερβεί τις 890 μονάδες (891,08 μονάδες) κι ενώ χθες εισήλθε στην τρέχουσα εβδομάδα από τις 879 μονάδες. Υπολογίζοντας από τις 30 Σεπτεμβρίου, το ελληνικό χρηματιστήριο καταγράφει μια ανοδική πορεία έχοντας κερδίσει στη διάρκεια αυτής σχεδόν 100 μονάδες από τις 792,90 μονάδες. Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών τα 2,5 εκατ. μετοχές. 

Κέρδη της τάξεως του 0,86% παρουσιάζει ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, ενώ κατά 0,52% κινείται υψηλότερα αυτός της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης. Στο +1,34% βρίσκεται ο δείκτης των τραπεζών. 

Οι μετοχές των τραπεζών μετά τη χθεσινή αναβάθμιση δεν παρουσιάζουν σημαντικές θετικές μεταβολές. Ειδικότερα η Alpha Bank καταγράφει κέρδη 1,20% (ανακοινώνει τα αποτελέσματά της για το εννεάμηνο μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης), η Eurobank 1,25%, η Εθνική με πιο ήπια άνοδο 0,52%, οριακά άνω του μηδενός κινείται η Πειραιώς. 

Ξεχωρίζει η μετοχή της Coca Cola με άλμα της τάξεως του 2,49%, παίρνοντας ώθηση από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, ανακοινώνοντας ότι αναμένει λειτουργικά κέρδη μεταξύ 860 και 900 μονάδων.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Coca-Cola: Aναμένει λειτουργικά κέρδη 900 εκατ. ευρώ το 2022

Moody’s: Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News