Business & Finance Δευτέρα 7/11/2022, 15:15
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Κρατάει τις 880 μονάδες στο «ρελαντί»

Χρηματιστήριο: Κρατάει τις 880 μονάδες στο «ρελαντί»

Με τις σημαντικές εξελίξεις να απουσιάζουν και την επενδυτική διάθεση να είναι υποτονική, Χρηματιστήριο Αθηνών διατηρείται άνω των 880 μονάδων. Μετά το ράλι της περασμένης Παρασκευής οι κινήσεις είναι πιο μετρημένες όπως και η αντίδραση του ελληνικού χρηματιστηρίου, ωστόσο δεν χάνει την ανοδική του ορμή και κυρίως συνεχίζει την πορεία ανάκαμψης στην οποία έχει επιδοθεί από τις αρχές του τέταρτου και τελευταίου τριμήνου. Μια πορεία η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ φέρνει την ελληνική αγορά μόλις σχεδόν 1,20% χαμηλότερα σε σχέση με το που βρισκόταν στην έναρξη της της τρέχουσας χρονιάς. 

Ο Γενικός Δείκτης με τα κέρδη 0,37% που καταγράφει διαπραγματεύεται πέριξ των 882 μονάδων. Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 27,5 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει ανέλθει στα 9,3 εκατ. μετοχές. 

Ανοδικά κατά 0,43% κινείται ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, ελαφρώς υψηλότερα στο +0,54% βρίσκεται της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει κέρδη της τάξεως του 0,74%. 

Οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει σε σχέση με το πρωί αναφορικά με την εικόνα των μετοχών στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Ξεχωρίζουν οι Coca Cola (+1,61%), Βιοχάλκο (+1,58%), Eurobank (+1,48%), Τιτάν (+1,40%).

Ελλάκτωρ και Jumbo είναι οι μετοχές με τη χειρότερη εικόνα με απώλειες 1,28% και 1% αντίστοιχα, μεταξύ 0,80% και 0,08% η υποχώρηση που καταγράφουν οι μετοχές που βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

UBS: Πολύ πάνω από το consensus για την ελληνική οικονομία – Τι λέει για εκλογές, χρέος

Χαμηλότερα τίθεται ο πήχυς της ανάπτυξης για το 2023

Νέα εξαγορά από την Entersoft – Μπαίνει στην αγορά των φαρμακείων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News