Business & Finance Παρασκευή 4/11/2022, 13:13
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank: Ανησυχία για τον καταναλωτικό κλάδο – Top επιλογές ΟΠΑΠ και Jumbo

Eurobank: Ανησυχία για τον καταναλωτικό κλάδο – Top επιλογές ΟΠΑΠ και Jumbo

Οι μετοχές των ΟΠΑΠ και Jumbo μοιάζουν να είναι οι πιο θελτικές για το 2023, σύμφωνα με τους αναλυτές της Eurobank Equities, μεταξύ εκείνων του κλάδου των καταναλωτικών ειδών.

Στην ανάλυση της επενδυτικής εταιρείας αναφορικά με τον εν λόγω κλάδο, επισημαίνεται ότι οι εταιρείες έχουν ανακάμψει ολοσχερώς από τις απώλειες τις οποίες προκάλεσε η πανδημία (με εξαίρεση τη μετοχή της Aegean), ωστόσο από τις αρχές του 2022 κατά μέσο όρο ο κλάδος χάνει 9% (εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία).

Με την ιδιωτική κατανάλωση και τις δαπάνες ήδη να επιβαρύνονται από την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό, ο κλάδος των καταναλωτικών ειδών έχει μπροστά του έναν δρόμο στρωμένο με εμπόδια και προκλήσεις. 

Λαμβάνοντας υπόψη το οικονομικό περιβάλλον και όπως διαφαίνεται ότι θα έχει διαμορφωθεί στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, η Eurobank δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη μετοχή του ΟΠΑΠ καθώς αναμένει ότι θα παρουσιάσει αξιόλογα κέρδη, ενώ όπως και η Jumbo είναι από τις εταιρείες για τις οποίες οι κίνδυνοι είναι πιο περιορισμένοι. Για τη Jumbo οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι ανασταλτικός παράγοντας είναι και η ανοδική αναθεώρηση των κερδών.

Σε μια άλλη μετοχή στην οποία επικεντρώνεται η επενδυτική εταιρεία είναι της Fourlis, καθώς η πρόσφατη μείωση της αξίας της, την καθιστά ως μια επιλογή που αξίζει την ανάληψη ρίσκου. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι αναλυτές δίνουν σύσταση αγοράς στις μετοχές των ΟΠΑΠ με τιμή στόχο τα 15,9 ευρώ, Jumbo (τιμή στόχος 17,2 ευρώ), Fourlis (5,2 ευρώ) και Aegean (6,2 ευρώ). 

Για τις μετοχές των Quest, Coca Cola η σύσταση είναι στάση διακράτησης (hold), ενώ για τις μετοχές των Σαράντης και Πλαίσιο τονίζεται ότι η αποτίμησή τους προσφέρεται για τοποθετήσεις πιο μακροπρόθεσμες.

Η Eurobank και οι αναλυτές τους τονίζουν ότι η δική τους θέση παραμένει αμυντική και η σύστασή τους προς τους επενδυτές είναι πώς θα πρέπει να στραφούν στα πιο ποιοτικά τμήματα της αγοράς. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurobank Equities: Υποτιμημένες οι ελληνικές τράπεζες – Αναβαθμίζει τις τιμές στόχους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News