Business & Finance Παρασκευή 4/11/2022, 13:49
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ανέβασε ταχύτητα ξεπερνώντας τις 870 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Ανέβασε ταχύτητα ξεπερνώντας τις 870 μονάδες 

Με μεγαλύτερου εύρους άνοδο σε σχέση με το πρωί κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, μια άνοδο με την οποία διαγράφει το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών της τάξεως του 1,40% που υπέστη χθες. 

Επί της παρούσης και με την κατάσταση όπως διαμορφώνεται, το ελληνικό χρηματιστήριο οδεύει προς την πέμπτη συναπτή εβδομάδα την οποία θα ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο και μάλιστα τα κέρδη του θα είναι αξιόλογα. Μπορεί στις δύο από τις πέντε συνεδριάσεις της τρέχουσας εβδομάδας να καταγράφηκε πτώση, ωστόσο η ελληνική αγορά δείχνει ότι δεν θέλει να απωλέσει την ανοδική ορμή η οποία της δίνει ώθηση από τις αρχές του Οκτωβρίου και κατ’ επέκταση από τις αρχές του τετάρτου και τελευταίου τριμήνου για το 2022.

Κέρδη με χαμηλό τζίρο 

Ο Γενικός Δείκτης με την άνοδό του της τάξεως του 1,17% επανέκτησε τη ζώνη των 870 μονάδων και έχει ανέλθει στις 871,86 μονάδες. Η σημερινή ανοδική αντίδραση μετά τις χθεσινές απώλειες έρχεται με έναν τζίρο κινούμενο στον υποτονικό μέσο όρο των τελευταίων μηνών στα 22 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει αγγίξει τα 9 εκατ. μετοχές. 

Κέρδη της τάξεως του 1,31% παρουσιάζει ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με αυτόν της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης να κινείται με σαφώς μικρότερη άνοδο περί του 0,40%. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 2,14%, ωστόσο την καλύτερη επίδοση παρουσιάζει ο δείκτης των καταναλωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, με τις μετοχές των Jumbo (+3,91%) και Fourlis (+1,90%) να προσφέρουν ώθηση σε ολόκληρο τον κλάδο, μετά τη σύσταση buy από τη Eurobank Equities.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, πέραν της Jumbo υψηλά κινείται και η Τράπεζα Πειραιώς (+3,81%), ενώ πιο πίσω ακολουθούν Alpha Bank (+2,92%), Εθνική (+2,53%) και ΕΛΠΕ (+2,18%).

Στο γενικευμένο ανοδικό κλίμα απούσες δηλώνουν οι μετοχές των Σαράντης (-2,04%, σύσταση hodl από τη Eurobank Equities), ΔΕΗ (-0,49%) και Ελλάκτωρ (-0,47%).

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Eurobank: Ανησυχία για τον καταναλωτικό κλάδο – Top επιλογές ΟΠΑΠ και Jumbo

Αποστολή στη Σίλικον Βάλει για έξι ελληνικές startup: Το προφίλ των εταιρειών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News