Business & Finance Δευτέρα 7/11/2022, 11:34
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Διατηρείται σε ανοδική τροχιά ξεπερνώντας τις 880 μονάδες 

Χρηματιστήριο: Διατηρείται σε ανοδική τροχιά ξεπερνώντας τις 880 μονάδες 

Με φόρα από την περασμένη εβδομάδα έχει εισέλθει στην τρέχουσα το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια εβδομάδα που είναι σημαντική από τη στιγμή που την ερχόμενη Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, έδειξαν επιβράδυνση στο 9,8% από 12,1% τον Σεπτέμβριο, μια υποχώρηση που είναι αρκούντως αισιόδοξη. Παραδοσιακά η μέτρηση της ΕΛΣΤΑΤ είναι ελαφρώς υψηλότερη από της Eurostat, οπότε ενδεχομένως να υπάρξει μια διαφοροποίηση. Από την άλλη, τα ενθαρρυντικά στοιχεία του Οκτωβρίου δεν προμηνύουν ότι τους επόμενους μήνες δεν υπάρχει περαιτέρω κλιμάκωση των τιμών καταναλωτή, καθώς πλέον θα μπει στην «εξίσωση» και η θέρμανση.

Η πρωινή εικόνα

Μετά το άτολμο ξεκίνημα ο Γενικός Δείκτης σημειώνει άνοδο της τάξεως του 0,70%, έχει ξεπεράσει τις 880 μονάδες κάτι που δεν κατάφερε μετά τα ισχυρά κέρδη της περασμένης Παρασκευής και διαπραγματεύεται τις 885,22 μονάδες και σε υψηλό από τις 29 Αυγούστου. 

Ο τζίρος έχει υπερβεί τα 9 εκατ. ευρώ, με τον όγκο συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 4 εκατ. μετοχές. 

Κέρδη περί του 0,75% παρουσιάζει ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, με τον Mid Cap προσεγγίζει το +1% και τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται κατά 1,15%.

Αναφορικά με την εικόνα των μετοχών, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση δεν καταγράφονται μεταβολές μεγάλου εύρους. Προβάδισμα έχει πάρει η μετοχή της Εθνικής με άνοδο 1,84%, πλησίον του +1,30% διαπραγματεύονται οι μετοχές των ΔΕΗ και Ελβαλχαλκόρ.

Κέρδη και στην Ευρώπη

Με τις συνεδριάσεις του Eurogroup σήμερα και του Ecofin αύριο στις οποίες θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών, αλλά και αυτά που αφορούν την ενεργειακή κρίση, ανοδική είναι και η τάση που επικρατεί στην Ευρώπη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,56%, έχοντας σχεδόν όλους τους βασικούς του κλάδους σε θετικό έδαφος, με εξαίρεση των πρώτων υλών και της υγείας που κινούνται με ήπια πτώση. Προσπάθειες να αγγίξει το +1% καταβάλει το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στο +0,90% βρίσκεται αυτό του Μιλάνου και στο +0,31% του Παρισιού, μεταξύ θετικών και αρνητικών οριακών μεταβολών κινείται το χρηματιστήριο του Λονδίνου. 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Προϋπολογισμοί και ενέργεια στην ατζέντα Eurogroup και Ecofin

Χαμηλότερα τίθεται ο πήχυς της ανάπτυξης για το 2023

Νέα εξαγορά από την Entersoft – Μπαίνει στην αγορά των φαρμακείων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News