Business & Finance Δευτέρα 31/10/2022, 15:16
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Παραμένει σε άνοδο μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό 

Χρηματιστήριο: Παραμένει σε άνοδο μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό 

Σε άνοδο διατηρείται το Χρηματιστήριο Αθηνών παρουσιάζοντας σχεδόν την ίδια εικόνα σε σχέση με το πρωί. Προσωρινά μετά τη δημοσιοποίηση των προκαταρκτικών στοιχείων για τον πληθωρισμό τον Οκτώβριο από τη Eurostat, τα οποία έδειξαν ότι στην Ελλάδα επιβραδύνθηκε στο 9,8% από 12,1% τον Σεπτέμβριο η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έβγαλε μια ανοδική αντίδραση αγγίζοντας τις 871 μονάδες για πρώτη φορά από τις 30 Αυγούστου. Μάλιστα στο χρονικό εκείνο διάστημα η ενίσχυσή του στο σύνολο του Οκτωβρίου είχε ξεπεράσει το +9,20%, καθιστώντας τον τρέχοντα μήνα τον πιο αποδοτικότερο από τον Δεκέμβριο του 2020.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,58% και έχει ανέβει στις 865,85 μονάδες, με τον τζίρο να έχει διαμορφωθεί στα 31,5 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών στα 9 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,51%, σε αντίθεση με αυτόν της Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης ο οποίος υποχωρεί κατά 0,69%. Από τη μεριά του ο τραπεζικός δείκτης παρουσιάζει ισχνές απώλειες της τάξεως του 0,20%. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα διατηρεί την ανοδική της ορμή με κέρδη που αγγίζουν το +3,50, ενώ από κοντά βρίσκεται και η μετοχή της Coca Cola με άνοδο περί του 3,20%. Ξεχωρίζουν επίσης ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ ενισχυόμενες κατά 2,92% και 2,30% αντίστοιχα. 

Στον αντίποδα, οι εντονότερες πιέσεις ασκούνται στις μετοχές των Ελβαλχαλκόρ και Σαράντης υποχωρώντας κατά 2,04% και 2,01%. 

Ο πληθωρισμός 

Επιβράδυνση σημείωσε ο εναρμονισμένος στα δεδομένα της Ευρωζώνης πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα, η επίσημη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat. Ειδικότερα σε ετήσια βάση ο δείκτης των τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 9,8%, από 12,1% τον Σεπτέμβριο. Σε μηνιαία βάση, επίσης ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε καταγράφοντας αρνητικό ρυθμό -1% (σε μηνιαία βάση αρνητικός ρυθμός καταγράφηκε μόνο σε άλλες δύο χώρες, στην Εσθονία -1,6% και στην Μάλτα -0,6%). 

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πληθωρισμός: Επιβραδύνθηκε στο 9,8% στην Ελλάδα – Στο 10,7% στην Ευρωζώνη

EIU: Μεγάλος «νικητής» η Ελλάδα – Άλμα 16 θέσεων στο επιχειρηματικό περιβάλλον

Lamda Development: Η πρώτη επένδυση από το πράσινο ομόλογό της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News