Business & Finance Πέμπτη 27/10/2022, 12:01
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Παραμένει σε πτώση – Στάση αναμονής από τους επενδυτές

Χρηματιστήριο: Παραμένει σε πτώση – Στάση αναμονής από τους επενδυτές

Πτωτικά συνεχίζει και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια ημέρα η οποία επισκιάζεται από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ για τον καθορισμό της νομισματικής της πολιτικής. Με τις αποφάσεις να ανακοινώνονται το μεσημέρι, οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής αποφεύγοντας τις πολλές κινήσεις.

Η εικόνα στη Λεωφόρο Αθηνών 

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,23%, μια πτώση όμως που τον διατηρεί στη ζώνη των 860 μονάδων (860,78). Ο τζίρος έχει ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών τα 2 εκατ. μετοχές. 

Ο Δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,25%, ενώ αντιθέτως οριακά άνω του μηδενός κινείται ο Mid Cap. Στο -0,42% βρίσκεται ο δείκτης των τραπεζών. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν οι μετοχές των ΟΛΠ (+2,98%), Quest (+1,38%) και ΑΔΜΗΕ (+1,31%). Από την άλλη, καμία από τις μετοχές που υποχωρεί δεν παρουσιάζει πτώση μεγαλύτερη του -1%. 

Πτώση και στην Ευρώπη

Πτωτικά κινούνται και τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με τους επενδυτές επίσης να μην προβαίνουν σε πολλές τοποθετήσεις. Εξαίρεση αποτελεί το χρηματιστήριο του Λονδίνου το οποίο καταγράφει κέρδη 0,41%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,20%, στο -0,26% βρίσκεται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στο -0,40% του Παρισιού, ενώ αυτό του Μιλάνου περιορίζεται κατά 0,50%. 

Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας θα ανεβάσει σήμερα τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό-ρεκόρ.

Μπορεί η αύξηση του κόστους δανεισμού να προκαλεί δυσαρέσκεια στους πολιτικούς, μεταξύ αυτών και η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, όμως όλοι οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στη σχετική δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεψαν μια δεύτερη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης για τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Πρακτικά, η Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να διπλασιάσει σήμερα το επιτόκιο καταθέσεων, στο 1,5%.

Δείτε ΕΔΩ την εικόνα της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤ: Διπλασιάζει τα επιτόκια στα υψηλά δεκαετίας

Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου μπαίνουν στην Παγκρήτια Τράπεζα

Eurobank Equities: Υποτιμημένες οι ελληνικές τράπεζες – Αναβαθμίζει τις τιμές στόχους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News