Business & Finance Τρίτη 25/10/2022, 17:38
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοδος εν αναμονή των πρώτων αποτελεσμάτων των Big Tech

Wall Street: Άνοδος εν αναμονή των πρώτων αποτελεσμάτων των Big Tech

Ανοδικά κινείται και σήμερα η Wall Street επεκτείνοντας τα χθεσινά κέρδη, σε μια ημέρα η οποία είναι εξόχως ενδιαφέρουσα, καθώς μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους για το γ΄ τρίμηνο του 2022 δύο εκ των Big Tech του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Αυτές είναι οι Microsoft και η μητρικής της Goggle, Alphabet, δύο εταιρείες των οποίων η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση ξεπερνάει τα 3,22 δισ. δολάρια (1,86 δισ. δολάρια η πρώτη, 1,36 δισ. δολάρια η δεύτερη).

Οι αναλυτές και οι επενδυτές θα αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις οικονομικές επιδόσεις των δύο εταιρειών, προκειμένου να πάρουν μια πρώτη γεύση για το πως έχουν επηρεασθεί οι μεγαλύτερες εταιρείες του αμερικανικού επιχειρείν και όχι μόνο.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,60%, ο S&P 500 οριακά διαπραγματεύεται υψηλότερα του +1%, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 1,61%.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, καλύτερες του αναμενομένου επιδόσεις για το γ΄ τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η Coca Cola στις ΗΠΑ, αποτελέσματα τα οποία σε συνδυασμό με τις προβλέψεις της εταιρείας για την πορεία της το τρέχον τρίμηνο ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε 0,69 δολάρια κέρδη ανά μετοχή, με έσοδα στα 11,1 δισ. δολάρια, υψηλότερα των εκτιμήσεων για κέρδη 0,63 δολάρια η μετοχή και έσοδα της τάξεως των 10,53 δισ. δολαρίων.

Στη άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει καταλαγιάσει κατά πολύ στις τελευταίες συνεδριάσεις ο πανικός από τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από τη Fed ελέω του διαρκώς επιταχυνόμενου πληθωρισμού.

Ο καθησυχασμός αυτός έχει επωφελήσει τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, οι οποίες έχουν αποκλιμακωθεί σημαντικά από τα πολυετή υψηλά που βρέθηκαν πριν από λίγο καιρό.

Το ράλι αυτό των ομολόγων έχει συμπαρασύρει και τις μετοχές κι έτσι στη διάρκεια του Οκτωβρίου οι αναταράξεις είναι σχεδόν απούσες.

Σίγουρα, το ευμετάβλητο περιβάλλον με τον υψηλό πληθωρισμό και τις επερχόμενες αυξήσεις των επιτοκίων δεν συνιστούν μια βάση για τη διεξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, ωστόσο επί του παρόντος το αμερικανικό χρηματιστήριο δείχνει ότι βρίσκεται σε τροχιά μερικής ανάκαμψης.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News