Business & Finance Τετάρτη 12/10/2022, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Η υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων έφερε κέρδη

Wall Street: Η υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων έφερε κέρδη

Κέρδη καταγράφoυν οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, σε μια ημέρα στην οποία αναμένονται με έντονο ενδιαφέρον τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, στην οποία αύξησε τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης. 

Οι χρηματαγορές προεξοφλούν ότι η Fed και στην επόμενη συνεδρίασή της θα προχωρήσει με την ίδια επιθετική αύξηση. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,20%, ο S&P 500 παρουσιάζει σχεδόν το ίδιο ποσοστό θετικής μεταβολής, ενώ ο Nasdaq προσθέτει σχεδόν 0,30%. 

Η υποχώρηση των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων συντέλεσε ούτως ώστε οι αμερικανικές μετοχές να πάρουν μια ανάσα μετά το πτωτικό σερί των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης το υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία αναφορικά με τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Βάσει αυτών, ο δείκτης των τιμών παραγωγού ναι μεν διαμορφώθηκε υψηλότερα των εκτιμήσεων στο 8,5% (από 8,4% που προέβλεπαν οι αναλυτές), ωστόσο σε σχέση με τον Αύγουστο ανέκοψε ταχύτητα, καθώς στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού είχε τρέξει με ρυθμό 8,7%. 

Οι τιμές παραγωγού θεωρούνται ως προπομπός για το πώς θα διαμορφωθεί ο πληθωρισμός μεταγενέστερα, καθώς το κόστος των πρώτων υλών διαμορφώνει και την τελική τιμή των προϊόντων. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, είδε επίσης το φως της δημοσιότητας οι δημοσιονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ. Για τις ΗΠΑ, το Ταμείο αναμένει η αμερικανική οικονομία να κλείσει το 2022 με έλλειμμα 2,2% και να αυξηθεί στο 3,5% και στο 3,6% το 2023 και 2024 αντίστοιχα. 

Αναφορικά με το δημόσιο χρέος για τις τρεις προαναφερθείσες χρονιές το ΔΝΤ εκτιμάει ότι θα διαμορφωθεί στο 122,1%, 122,9% και 126%. 

Παράλληλα το βλέμμα το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων των αμερικανικών εισηγμένων για το γ΄ τρίμηνο του 2022.  

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News