Business & Finance Τετάρτη 19/10/2022, 17:17
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πτώση μετά το χθεσινό ράλι

Wall Street: Πτώση μετά το χθεσινό ράλι

Πτωτικά κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, μετά το χθεσινό ράλι το οποίο κατέγραψαν κι ενώ οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων των αμερικανικών εισηγμένων για το γ΄ τρίμηνο έχουν ανεβάσει ταχύτητα.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,12%, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,63%, με τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει απώλειες περί του 0,90%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται σήμερα η μετοχή του Netflix, μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες για το προηγούμενο τρίμηνο. Ειδικότερα η μεγαλύτερη πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο κατά παραγγελία ανακοίνωσε αύξηση στους μηνιαίους χρήστες κατά 2,41 εκατ., μετά από δύο τρίμηνα που είδε τους συνδρομητές της να μειώνονται. Παράλληλα τόσο τα κέρδη ανά μετοχή όσο και τα έσοδα ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων η μετοχή του Netflix έχει επιδοθεί σε ράλι πραγματοποιώντας άλμα σχεδόν 15%.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της United Airlines, η οποία επίσης δημοσίευσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών.

Από την άλλη ρευστοποιήσεις καταγράφονται και στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα με την απόδοση του δεκαετούς τίτλου να έχει ανέβει στο 4,09%. Όταν ανεβαίνουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, οι μετοχές των εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου δέχονται πιέσεις, καθώς θεωρείται ότι ως εταιρείες ανάπτυξης ευνοούνται όταν τα επιτόκια είναι χαμηλά.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News