Business & Finance Τρίτη 11/10/2022, 16:59
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αδυναμία να διαφύγει από το χαμηλό διετίας ο Nasdaq 

Wall Street: Αδυναμία να διαφύγει από το χαμηλό διετίας ο Nasdaq 

Εν μέσω πιέσεων και σήμερα βρίσκεται η Wall Street, με αποτέλεσμα ο τεχνολογικός Nasdaq να παραμένει σε χαμηλό διετίας μετά τη χθεσινή του διολίσθηση. Στις αγορές διατηρείται το κλίμα ανασφάλειας αναφορικά με το ενδεχόμενο ύφεσης και αυτό το κλίμα δεν αναστράφηκε ούτε από τις χειμερινές προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και των οικονομιών.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,34%, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,84%, με τον Nasdaq να αποδυναμώνεται κατά 1,19%. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, το ΔΝΤ δημοσιοποίησε τις χειμερινές του προβλέψεις, αναθεωρώντας πτωτικά τις προηγούμενες εκτιμήσεις του. Ειδικότερα, οι αναλυτές του Ταμείου αναμένουν, ότι οι τρεις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου (ΗΠΑ, Κίνα και Ευρωζώνη) θα συνεχίσουν να επιβραδύνονται.

Συνολικά, αναμένεται πως ο ρυθμός της παγκόσμιας οικονομίας θα επιβραδυνθεί στο 2,7% το 2023, έναντι των προβλέψεων του Ιουλίου για 2,9%. Για φέτος, η πρόβλεψη παραμένει σταθερή στο 3,2%, εν μέρει λόγω της καλύτερης από το προσδοκώμενο επίδοσης στην Ευρώπη, η οποία όμως αντισταθμίζεται από την αδύναμη οικονομική επίδοση στις ΗΠΑ.

Για την αμερικανική οικονομία το ΔΝΤ προβλέπει ότι θα ολοκληρώσει το 2022 με ρυθμό ανάπτυξης 1,6%, το 2023 θα κατεβάσει ταχύτητα στο 1%, για να επιταχυνθεί στο 1,9%.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News