Business & Finance Δευτέρα 17/10/2022, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ράλι με το «καλημέρα» της καινούργιας εβδομάδας 

Wall Street: Ράλι με το «καλημέρα» της καινούργιας εβδομάδας 

Δριμύτεροι έχουν επιστρέψει οι επενδυτές στη Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση που σηματοδοτεί την έναρξη της καινούργιας εβδομάδας, οδηγώντας σε ράλι τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες. Το ανοδικό αυτό ξέσπασμα έρχεται κι ενώ την περασμένη Παρασκευή το αμερικανικό χρηματιστήριο υπέστη βαριές απώλειες κι ενώ πλέον οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των αμερικανικών εισηγμένων για το γ΄ τρίμηνο του 2022 έχουν ανεβάσει ταχύτητα. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,65%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 2,47%, με τον τεχνολογικό Nasdaq να πραγματοποιεί άλμα της τάξεως του 3,12%. 

Το κλίμα σήμερα έχει αναστραφεί εντελώς σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όταν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο έφεραν νέα φουρτούνα στις αγορές. Σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζουν τα εταιρικά αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο. 

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης δημοσίευσε τα αποτελέσματά της η Bank of America, η οποία είχε ένα από τα πιο ισχυρά τρίμηνα της τελευταίας δεκαετίας. 

Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 81 σεντς, έναντι προβλέψεων για 77 σεντς και τα έσοδα στα 24,61 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για 23,57 δισ. δολάρια.

Τα υψηλότερα καθαρά επιτοκιακά έσοδά της εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία εμφάνισε η BofA, καθώς ωφελείται από τις αυξήσεις επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα αυξήθηκαν κατά 24% στα 13,8 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 23%.

Την εβδομάδα που διανύουμε ανακοινώνουν τα δικά τους αποτελέσματα μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του αμερικανικού και όχι επιχειρείν, όπως οι Netflix, Tesla, IBM, Johnson & Johnson, United Airlines, AT&T, Verizon και Procter & Gamble.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News