Business & Finance Τρίτη 4/10/2022, 11:05
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Παραμένει το θετικό κλίμα με ισχυρά κέρδη στα χρηματιστήρια 

Ευρώπη: Παραμένει το θετικό κλίμα με ισχυρά κέρδη στα χρηματιστήρια 

Τα κέρδη από τη χθεσινή συνεδρίαση επεκτείνουν σήμερα Τρίτη οι μετοχές και τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη. Οι αγορές έχουν εισέλθει στο τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο για το 2022, σε εντελώς διαφορετικό κλίμα από αυτό του προηγούμενου τριμήνου, αν και το δείγμα με μόλις δύο συνεδριάσεις μόνο επαρκές δεν είναι για τη διεξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 σημειώνει άνοδο περί του 1,80%, με τους βασικότερους κλάδους τους επίσης να παρουσιάζουν ισχυρά κέρδη, ωστόσο αυτός που ξεχωρίζει είναι αυτός της τεχνολογίας με άλμα της τάξεως του 3,35%.

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια, του Παρισιού προπορεύεται καθώς κινείται υψηλότερα κατά 2,33%, ενώ πιο πίσω στο +2,13% βρίσκεται αυτό του Μιλάνου. Προσπάθειες να αγγίξει το +1,90% καταβάλλει το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ενώ χαμηλότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα χρηματιστήρια κινείται αυτό του Λονδίνου στο +1,12%. 

Στην Ευρώπη και όχι μόνο η αναδίπλωση της Βρετανίας αναφορικά με τις φορολογικές περικοπές και τον αθρόο δανεισμό της κυβέρνησης, απάλειψε το κλίμα ανασφάλειας που είχε κυριεύσει τις αγορές. 

Έχοντας εισέλθει πλέον στο δ΄ τρίμηνο και στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της τρέχουσας χρονιάς, το βλέμμα στρέφεται στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο. Οι επενδυτές και οι αναλυτές θέλουν να αποτιμήσουν κατά πόσο οι αναταράξεις στα χρηματιστήρια στη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου έχει επηρεάσει τους ισολογισμούς των εισηγμένων εταιρειών. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News